Izvješće o provedenom savjetovanju - Savjetovanje o nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trgovačkim društvima, s konačnim prijedlogom Zakona

Redni broj
Korisnik
Područje
Komentar
Status odgovora
Odgovor
1 Marko Juran NACRT PRIJEDLOGA ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O TRGOVAČKIM DRUŠTVIMA, S KONAČNIM PRIJEDLOGOM ZAKONA Konkretno me zanima proširenje djelatnosti. Za proširenje djelatnosti poduzeća mi treba oko 3.000 kuna, tj. samo za papir kako bi mogao obavljati neke poslove za koje sada poduzeće nije registrirano. Suludo je da javnom bilježniku moram dat oko 1.800 kuna i oglas u NN 900 kuna! S tim se ograničava da cupkamo na mjestu i dalje da dajemo novce za neke besmislene stvari. Molim vas da hitno to promjenite te da se svakom poduzeću omogući naknadno upisivanje do 30 djelatnosti bez naknade, jer onaj tko ih ima 100 ni sam ne zna šta bi radio! Upisivanje dodatnih djelatnosti i izmjenu glavne bi trebala odrediti uprava, a izmjena glavne bi na taj način bila moguća jednom u 3 godine. Primljeno na znanje Komentar se odnosi na izmjenu koja nije predmet predloženog prijedloga propisa te će se razmotriti pri sljedećoj izmjeni i dopuni zakona.
2 Antonio Kuljanac NACRT PRIJEDLOGA ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O TRGOVAČKIM DRUŠTVIMA, S KONAČNIM PRIJEDLOGOM ZAKONA Veliki broj poduzetnika se buni na kompliciran i skup proces prelaska iz j.d.o.o.-a u d.o.o. Smatram da bi to obavezno trebalo biti u nacrtu prijedloga. Primljeno na znanje Komentar se odnosi na izmjenu koja nije predmet predloženog prijedloga propisa te će se razmotriti pri sljedećoj izmjeni i dopuni zakona.
3 Miroslav Mađarić NACRT PRIJEDLOGA ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O TRGOVAČKIM DRUŠTVIMA, S KONAČNIM PRIJEDLOGOM ZAKONA Komentiranje je nemoguće, jer se ne zna STARI tekst, pa čitatelju nije poznat meritum promjene. Sustav MORA prikazivati i stari tekst, tako da se zna kontekst izmjena. Od komentatora se ovako očekuje da negdje pronalazi dokument koji se mijenja, što je bezobrazluk: u najmanju ruku treba postojati link na službeni tekst starog dokumenta. Brzo to promijenite, jer ovakav pristup otvara POLITIČKI prigovor da NAMJERNO ne želite da građani daju ikakve primjedbe, već da propisi prolaze 100% onako kako žele predlagači, a eSavjetovanje je pri tome samo alibi! Primljeno na znanje Komentar se odnosi na način provedbe savjetovanja sa zainteresiranom javnošću, a ne na konkretni prijedlog propisa.