Izvješće o provedenom savjetovanju - Savjetovanje o Pravilniku o dopunama Pravilnika o postupku i načinu izdavanja dopuštenja za obavljanje podvodnih aktivnosti u unutarnjim morskim vodama i teritorijalnom moru Republike Hrvatske u područjima gdje se nalaze kulturna dobra

Redni broj
Korisnik
Područje
Komentar
Status odgovora
Odgovor
1 IRA BECK PRAVILNIK Poštovani, potpuno se slažem s predloženi dopunama Pravilnika o postupku i načinu izdavanja dopuštenja za obavljanje podvodnih aktivnosti u unutarnjim morskim vodama i teritorijalnom moru RH u područjima gdje se nalaze kulturna dobra jer smatram da je iznimno važno regulirati taj segment radi očuvanja naše baštine. Ira Beck Primljeno na znanje Predlagatelj ne daje prijedlog.
2 Marinela Labaš PRAVILNIK Poštovani, slažem se s dopunama Pravilnika o postupku i načinu izdavanja dopuštenja za obavljanje podvodnih aktivnosti u unutarnjim morskim vodama i teritorijalnom moru RH u područjima gdje se nalaze kulturna dobra, M.Labaš Primljeno na znanje Predlagatelj ne daje prijedlog.
3 HGK PRAVILNIK S obzirom na situaciju uzrokovanu pandemijom virusa COVID -19 i poteškoće kojima su pogođeni ronilački centri, kao i na činjenicu da ronilački turizam ovisi o tržištima koje se neće oporaviti još neko vrijeme, izvjesno je da se podvodne aktivnosti neće obavljati ove godine ili će biti minimalne u odnosu na planirane prije izbijanja pandemije. Zajednica ronilačkog turizma Hrvatske gospodarske komore uputila je 22. svibnja Ministarstvu kulture prijedlog o oslobađanju od naplate odobrenja (koncesija) za podvodna kulturna dobra za 2020. godinu. Zahvaljujemo Ministarstvu kulture što je uvažilo naš zahtjev i otvorilo savjetovanje o ovome Pravilniku, čije je donošenje pretpostavka za oslobađanje. Ova izmjena značajno će pomoći ronilačkim centrima u prevladavanju posljedica pandemije na poslovanje i opstanku ovih malih obiteljskih tvrtki i obrta. Primljeno na znanje Predlagatelj ne daje prijedlog.
4 Foka doo PRAVILNIK, Članak 1. Ovo će u svakom slučaju pomoći u preživljavanju ronilačkih centara u ovim novonastalim okolnostima. Primjer dobre suradnje Min Kulture i Turističkih subjekata. Primljeno na znanje Predlagatelj ne daje prijedlog.