Izvješće o provedenom savjetovanju - Savjetovanje o Nacrtu pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o sigurnosti igračaka

Redni broj
Korisnik
Područje
Komentar
Status odgovora
Odgovor
1 Suzana Pešorda PRAVILNIK O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O SIGURNOSTI IGRAČAKA Poštovani; podržavam nacrt pravilnika o izmjenama i dopunama pravilnika o sigurnosti igračaka. Briga za sigurnost igračaka, a i svih didaktičko metodičkih pomagala u obrazovanju djece trebala bi biti primarna. S poštovanjem; Suzana Pešorda. Primljeno na znanje Prima se na znanje komentar javnosti. Cilj nacrta pravilnika je osigurati najviši mogući standard u zaštiti zdravlja potrošača, u ovom slučaju djece.
2 Miroslava Vekić PRAVILNIK O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O SIGURNOSTI IGRAČAKA Poštovani, Igračke za djecu mlađe dobi, predškolskog uzrasta, kao i sva didaktičko-metodička pomagala u razrednoj nastavi doista bi trebala bez ikakvih presedana zadovoljavati najviše standarde sigurnosti. Djeca ne samo da se igraju svakodnevno ili koriste konkretno pri radu i učenju u svojim učionicama. Ne treba se dogoditi nešto nepoželjno i u trenutku kada se provodi istraživačka nastava, skupni oblik rada ili u paru i da izazovu reakcije za koje nismo bili upozoreni jer nije bilo dovoljno podataka na tiskanoj deklaraciji na hrvatskom jeziku. Nije samo cilj provesti zabranu proizvodnje istih, neophodno je provoditi česte preglede uvezenih proizvoda. Nažalost sve statističke podatke iz naših učionica i dobivenih od strane roditelja kao i samih školskih liječnika upozoravaju na zabrinjavajući spektar mogućih alergija kod djece. Siguran dom, vrtić i škola može se postići stupanjem ovoga Pravilnika na snagu. Primljeno na znanje Prima se na znanje komentar javnosti. Cilj nacrta pravilnika je osigurati najviši mogući standard u zaštiti zdravlja potrošača, u ovom slučaju djece.
3 Brigita Filipović-Papić PRAVILNIK O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O SIGURNOSTI IGRAČAKA Smatram da je neupitna zabrana štetnih alergena, boja, mirisa...i sličnih kemikalija koji se koriste za upotrebu u izradi dječjih igračaka. Da li se uopće trebamo zapitati ZAŠTO!? Primljeno na znanje Prima se na znanje komentar javnosti. Cilj nacrta pravilnika je osigurati najviši mogući standard u zaštiti zdravlja potrošača, u ovom slučaju djece.
4 IVANA ŠABIĆ PRAVILNIK O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O SIGURNOSTI IGRAČAKA Poštovani, igračke trebaju biti deklarirane kako bi se zaštitilo bilo kakva opasnost po djetetu. Igra je najvažniji u razvoju djeteta, ako dijete nema igru onda možemo očekivati teškoće u psihofizičkom razvoju. Ukoliko dijete ima alergiju na određenu kemijsku supstancu koja se nalazi u igračkama može trajno ostaviti posljedice na organske sustave. U profesionalnom radu s djecom (vrtićka i školska dob) kvaliteta igračaka je od velike važnosti u njihovom sazrijevanju. Srdačan pozdrav! Primljeno na znanje Prima se na znanje komentar javnosti. Cilj nacrta pravilnika je osigurati najviši mogući standard u zaštiti zdravlja potrošača, u ovom slučaju djece.
5 Nenad Živković PRAVILNIK O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O SIGURNOSTI IGRAČAKA Poštovani, slažem da na igračkama za djecu moraju biti deklarirani spojevi štetni za njihovo zdravlje, odnosno da se zabrani upotreba i proizvodna istih. Primljeno na znanje Prima se na znanje komentar javnosti. Cilj nacrta pravilnika je osigurati najviši mogući standard u zaštiti zdravlja potrošača, u ovom slučaju djece.
6 Valerija Stipetić PRAVILNIK O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O SIGURNOSTI IGRAČAKA Apsolutno se slažem da na igračkama za djecu moraju biti deklarirani spojevi te da se zabrane štetni, alergeni mirisi koji se koriste u njihovoj izradi. Primljeno na znanje Prima se na znanje komentar javnosti. Cilj nacrta pravilnika je osigurati najviši mogući standard u zaštiti zdravlja potrošača, u ovom slučaju djece.
7 IVANKA KORDIĆ PRAVILNIK O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O SIGURNOSTI IGRAČAKA, Članak 6. Izuzetno je važno da na igračkama za djecu budu deklarirani spojevi i da se zabrane štetni koji se koriste u njihovoj izradi. Sva didaktičko-metodička pomagala u koja koristimo u nastavi trebala bi zadovoljavati najviše standarde sigurnosti. Primljeno na znanje Prima se na znanje komentar javnosti. Cilj nacrta pravilnika je osigurati najviši mogući standard u zaštiti zdravlja potrošača, u ovom slučaju djece.
8 Miroslava Vekić PRAVILNIK O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O SIGURNOSTI IGRAČAKA, Članak 6. Poštovani, Igračke za djecu mlađe dobi, predškolskog uzrasta, kao i sva didaktičko-metodička pomagala u razrednoj nastavi doista bi trebala bez ikakvih presedana zadovoljavati najviše standarde sigurnosti. Djeca ne samo da se igraju svakodnevno ili koriste konkretno pri radu i učenju u svojim učionicama. Ne treba se dogoditi nešto nepoželjno i u trenutku kada se provodi istraživačka nastava, skupni oblik rada ili u paru i da izazovu reakcije za koje nismo bili upozoreni jer nije bilo dovoljno podataka na tiskanoj deklaraciji na hrvatskom jeziku. Nije samo cilj provesti zabranu proizvodnje istih, neophodno je provoditi česte preglede uvezenih proizvoda. Nažalost sve statističke podatke iz naših učionica i dobivenih od strane roditelja kao i samih školskih liječnika upozoravaju na zabrinjavajući spektar mogućih alergija kod djece. Siguran dom, vrtić i škola može se postići stupanjem ovoga Pravilnika na snagu. Primljeno na znanje Prima se na znanje komentar javnosti. Cilj nacrta pravilnika je osigurati najviši mogući standard u zaštiti zdravlja potrošača, u ovom slučaju djece.