Izvješće o provedenom savjetovanju - Obrazac prethodne procjene za Nacrt prijedloga zakona o prestanku važenja Zakona o Zakladi „Hrvatska kuća-Croatia House“

Redni broj
Korisnik
Područje
Komentar
Status odgovora
Odgovor
1 Doris Valenta OBRAZAC PRETHODNE PROCJENE ZA NACRT PRIJEDLOGA ZAKONA O PRESTANKU VAŽENJA ZAKONA O ZAKLADI „HRVATSKA KUĆA – CROATIA HOUSE“ Vidljivo je da Zaklada nije ispunila svoju zadaću zbog nedostatka financiranja. Budući da se slično već ostvaruje kroz institucije nadležne za kulturu trebalo bi financijska sredstva preusmjeriti na njih. Činjenica je da mlade obitelji odlaze živjeti u druge europske države, te je važno osigurati im kvalitetno i kontinuirano promicanje hrvatske kulture i umjetnosti, posebice jezika i njegovanja običaja. Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
2 ROBERTA GERMIN MILETA OBRAZAC PRETHODNE PROCJENE ZA NACRT PRIJEDLOGA ZAKONA O PRESTANKU VAŽENJA ZAKONA O ZAKLADI „HRVATSKA KUĆA – CROATIA HOUSE“ Zaklada nije ispunila svrhu, bez adekvatnih sredstava nemoguće je u inozemstvu kvalitetno promicati nacionalnu kulturu kao što to, recimo, čini FRANCUSKI INSTITUT u Zagrebu. Mišljenja i primjedbe o organizaciji i svrsi zaklade je pred više godina iznio Savez udruga Clubture čiji je član i Labin Art Express. Primljeno na znanje Primljeno na znanje.