Izvješće o provedenom savjetovanju - Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske

Redni broj
Korisnik
Područje
Komentar
Status odgovora
Odgovor
1 Vedrana Frlan O D L U K U Poštovani, podržavam Nacrt Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike OŠ u RH za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna RH. Posrijedi su članovi kućanstava koja su korisnici zajamčene minimalne naknade i kao takvi pripadaju socijalno osjetljivim kategorijama stanovništva RH. Vjerujem da u ovim izazovnim vremenima odluke o tome kome financijski pomoći nije lako donijeti, no učenici iz obitelji slabog imovinskog stanja definitivno su prioritetni. Također pozdravljam činjenicu da Vlada u svojim projekcijama za iduće dvije godine također predviđa ovo financiranje. Predlažem da ono u budućnosti obuhvati i učenike srednjih, a ne samo osnovnih škola. Srdačan pozdrav, Vedrana Frlan Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
2 Karmen Tonšetić O D L U K U Poštovani, podržavam Odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022., jer smatram da bi svi učenici trebali imati jednake uvjete za školovanje. Isto tako mislim da bi se Odluka trebala odnositi i na učenike srednjih škola. Također, potrebna je i bolja koordinacija s jedinicama lokalne samouprave kao i sa samim izdavačkim tvrtkama. Lp Karmen Tonšetić Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
3 Ksandra Sinožić O D L U K U Poštovani, slažem se s Odlukom o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Lijep pozdrav! Ksandra Sinožić Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
4 JASNA BULJAN O D L U K U Poštovani, podržavam Odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Smatram da se svi drugi obrazovni materijali (posebno ardne bilježnice) trebaju kvalificirati kao radni materijali koje ne treba vraćati na kraju šk.godine. Učenici koji ih dobiju iduće godine imaju sve riješeno i postiže se kontraefekt od željenog. Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
5 Jasmina Vidaković O D L U K U Poštovani, pozdravljam odluku o nacrtu financiranja drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz državnog proračuna RH. Ovakva financijska pomoć dobro doći roditeljima s više djece i onima koji pripadaju socijalno osjetljivim kategorijama. S poštovanjem, Jasmina Vidaković. Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
6 Marina Ninković O D L U K U Poštovani, slažem se s Odlukom o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Marina Ninković Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
7 NENSI LUČIĆ KINKELA O D L U K U Poštovani, podržavam odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za iduću školsku godinu sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
8 Jelena Očasić O D L U K U Poštovani, U potpunosti podržavam Odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
9 Alemka Lovnički O D L U K U Poštovani, u potpunosti se slažem s odlukom o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Mišljenja sam da je nespretno odabrano rješenje o samoj koncepciji nastavnih materijala i udžbeničkih kompleta po predmetima pošto postoje radni udžbenici koji su u nekim predmetima dostatni za rad s učenicima te u tom slučaju drugi obrazovni materijali nisu potrebni i tiskani ostaju neiskorišteni. Samim time uskraćen je priljev dijela sredstava u Državni proračun. Dodatnom financijskom potporom za druge obrazovne materijale stvara se dodatni financijski izdatak u Državnom proračunu koji u ovim vremenima nije zanemariv. Mislim da ne bi bilo loše razmisliti o već korištenoj koncepciji udžbenika koji neće biti radni i drugih nastavnih materijala koji bili financirani iz Državnog proračuna. Na taj bi se način dio sredstava zadržao u Državnom proračunu, pošto udžbenički kompleti ne bi bili opsežni (radni udžbenik i drugi metrijali u nekim predmetima su preopsežni za rad) pa samim time i jeftiniji , a iskorištenost tiskanih drugih obrazovnih materijala bila bi daleko veća. Smatram da se na kraju školske godine trebaju vraćati samo udžbenici koji nisu radni. Radni udžbenici su udžbenici riješenih zadataka koji sljedeće školske godine nisu iskoristivi. Srdačan pozdrav! Alemka Lovnički Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
10 Dragan Boduljak O D L U K U Poštovani, Držim da je zbog odgojno obrazovnih ishoda koji su definirani kurikulumom nužno osigurati i dodatne materijale djeci koja su članovi obitelji korisnika minimalne naknade. Na taj se način promiče jednaka dostupnost, uz same udžbenike, i materijala koji mogu biti kvalitetna dopuna u odgojno obrazovnom procesu za svu djecu. Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
11 IRMA PERIĆ KODŽOMAN O D L U K U Poštovani, podržavam Odluku jer smatram da bi svi učenici trebali imati jednake uvjete za školovanje što je nekima financijski vrlo teško ostvarivo. Međutim, mislim da je potrebna bolja koordinacija s jedinicama lokalne samouprave od kojih neke već izdvajaju sredstva za dodatne obrazovne materijale. Pozdrav, Irma Perić Kodžoman Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
12 Slavica Bernatović O D L U K U Sve je ostalo besplatno. NE podržavam financiranje obrazovnih materijala. Poštivati će bolje za što će sami uložiti. Poštivati će bolje i sebe, i mene i sve ostale. Nije prihvaćen Odbija se.
13 Jasminka Prstec O D L U K U Poštovani, podržavam odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u RH za šk. god 2021./2022. te smatram da bi se za slijedeće godine svakako trebalo poraditi na tome da se svim učenicima osnovnih škola financiraju drugi obrazovni materijali. Srdačan pozdrav! Jasminka Prstec Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
14 Vesna Vucelić O D L U K U Poštovani, podržavam odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola iz državnog proračuna. LP V.Vucelić Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
15 Anđa Topolovac O D L U K U Poštovani, podržavam Prijedlog Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Srdačan pozdrav, Anđa Topolovac Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
16 Ivica Blažević O D L U K U Poštovani, u potpunosti podržavam Odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Smatram da je ovo dobar potez resornog Ministarstva jer definitivno pripadamo razvijenim obrazovnim sustavima, a poznato je da u takvim obrazovnim sustavima školstvo je besplatno pa bi to tako trebalo biti i kod nas u cijelosti. Ovo je upravo još jedan dobar potez/korak ka potpunom besplatnom obrazovanju. Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
17 Ružica Ivanković Ciotti O D L U K U Poštovani, podržavam Odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske, a koji imaju tešku imovinsku situaciju. Lijep pozdrav. Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
18 Zrinka Zokić O D L U K U Poštovani, Odluka o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske je više nego dobrodošla. Drugi obrazovni materijali svakako su značajna pomoć u učenju i radu, međutim nisu dosad svi građani Republike Hrvatske imali sreću da im jedinice lokalne samouprave osiguraju pomoć u sufinanciranju nabave istih. Mnogi se učitelji i učenici uspijevaju privremeno snalaziti i bez navedenih materijala kako bi se financijski izdaci roditelja učenika sveli na minimum. Naime, u atmosferi neizvjesnosti, u kojoj se strah za egzistenciju i budućnost da osjetiti i kod dobrostojećih obitelji čiji prihodi uvelike ovise, npr. o turističkoj sezoni, treba biti senzibiliziran za sve, a pogotovo se skrbiti za socijalno ugrožene skupine. Slijedom navedenog, ova hvalevrijedna inicijativa razveselit će mnoge obitelji jer će doprinijeti rasterećenju njihova kućnog budžeta. Lijepi pozdrav iz Hvara, Zrinka Zokić Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
19 NEVENKA JAKUŠ O D L U K U Poštovani, podržavam odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Lijepi pozdrav, Nevenka Jakuš Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
20 Ivana Vitlov O D L U K U Poštovani, u potpunosti podržavam Odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Srdačan pozdrav, Ivana Vitlov Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
21 MLADEN ĆURIĆ O D L U K U Poštovani, podržavam odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Srdačan pozdrav, Mladen Ćurić Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
22 DAMIR ČOLIG O D L U K U Poštovani, slažem se s nacrtom Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u RH za šk. godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Srdačan pozdrav ! Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
23 Marija Čupić-Senta O D L U K U Poštovani, podržavam Odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Lp, Marija Čupić-Senta Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
24 Željko Kraljić O D L U K U Poštovani, podržavam nacrt Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola. Velike su financijske razlike u obiteljima i oni koji zaista nisu u mogućnosti platiti djeci materijale za školovanje treba im pomoći jer djeca nisu kriva za stanje u kojemu se nalaze. Pravo na besplatne udžbenike ne bi smjeli ostvarivati učenici koji na završetku prošle nastavne godine nisu vratili udžbenike prema dogovoru i potpisanoj suglasnosti roditelja na početku godine. S poštovajem, Željko Kraljić Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
25 Vlatka Đido O D L U K U Poštovani, u potpunosti podržavam Odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. S poštovanjem, Vlatka Đido Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
26 Nataša Arbutina O D L U K U Poštovani, slažem se s odlukom o nacrtu financiranja drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz državnog proračuna RH. Smatram da će ovakva financijska pomoć dobro doći roditeljima s više djece i onima koji pripadaju socijalno osjetljivim kategorijama. Srdačan pozdrav, Nataša Arbutina Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
27 Jelena Ivaci O D L U K U Poštovani, podržavam nacrt Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola. U potpunosti se slažem s komentarom kolegice da je potrebno omogućiti ravnopravni pristup obveznim i drugim izvorima znanja učenicima kojima to obitelji nisu u mogućnosti osigurati, da nije potrebno svim učenicima osigurati besplatne obvezne udžbenike, već samo onima koji su potrebiti. Podržavam i komentar da pravo na besplatne udžbenike ne bi trebali ostvarivati učenici koji na završetku prethodne nastavne godine nisu uredno vratili udžbenike. Srdačan pozdrav, Jelena Ivaci Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
28 Miranda Kekez O D L U K U Poštovani, u potpunosti podržavam Odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. jer smatram da svi učenici trebaju imati istu mogućnost školovanja te jednake uvjete za rad bez obzira na socijalni status roditelja i mjesto življenja. Srdačan pozdrav, Miranda Kekez Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
29 Anita Čorak O D L U K U Poštovani, podržavam nacrt Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Srdačan pozdrav, Anita Čorak Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
30 Nada Nekić O D L U K U Poštovani, podržavam Odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna. Smatram da bi svi učenici trebali biti ravnopravni i imati iste uvjete i mogućnosti obrazovanja. S poštovanjem, Nada Nekić Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
31 Lorena Žufić O D L U K U Poštovani, u potpunosti podržavam prijedlog Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz državnog proračuna Republike Hrvatske. Postoje velike razlike u financijskim mogućnostima među učenicima i na taj način bi se barem u tom dijelu smanjile. Svi učenici bi trebali imati iste uvjete i mogućnosti obrazovanja neovisno o materijalnim mogućnostima roditelja. S poštovanjem, Lorena Žufić Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
32 Dijana Toljanić O D L U K U Poštovani, lijepi pozdrav. U potpunosti se slažem i podržavam Odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. Zbog činjenice da je osnovnoškolsko obrazovanje obvezno (ali i ekonomske situacije u državi), mišljenja sam da bi svaki učenik OŠ trebao imati pravo na besplatne udžbenike i dodatne obrazovne materijale. Osim toga, takvo bi nastojanje bilo u skladu sa svima znanoj krilatici o kontinuiranom ulaganju u obrazovanje. Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
33 Klara Jasna Žagar O D L U K U Poštovani, podržavam Odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna. Predlažem da se odlukom obuhvate svi učenici slabijeg imovinskog stanja, a ne samo učenici iz sustava socijalne skrbi jer većina roditelja teško nabavlja djeci obrazovne materijale. Sredstva koja su predviđena u proračunu mogu pokriti troškove za veći broj učenika od planiranog. Teško je gledati djecu koja bi htjela učiti, a nemaju iz čega, dok djeca imućnijih roditelja lakše prolaze kroz proces školovanja. Dobre učenike treba nagraditi. S poštovanjem, Klara Jasna Žagar Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
34 Marija Istenić O D L U K U Poštovani, podržavam i pohvaljujem odluku o nacrtu financiranja drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz državnog proračuna Republike Hrvatske. Smatram da bi svi učenici trebali imati isti status i jednake uvjete za rad. Lijep pozdrav. Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
35 Brankica Habuzin O D L U K U Poštovani, u potpunosti podržavam i pohvaljujem odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Na taj se način svakom djetetu u obrazovnom procesu pruža jednaka prilika da uče i napreduju. Srdačan pozdrav, učiteljica Brankica Habuzin Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
36 Martina Velikov O D L U K U Poštovani, sredstva bi trebalo osigurati svake godine za svu djecu osnovnih škola kao jednu od demografskih mjera te i zato što je osnovna škola obavezna. Time bi se smanjila vidljiva socijalna razlika među učenicima. Srdačan pozdrav! Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
37 Mirjana Čubaković O D L U K U Poštovani, potpunosti podržavam nacrt Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
38 Marica Jurić O D L U K U Pohvaljujem i podržavam nacrt Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Srdačan pozdrav, Marica Jurić Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
39 Ljubica Bešenić O D L U K U Poštovani, u potpunosti podržavam odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku 2021./22. godinu sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Pozdrav, Ljubica Bešenić Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
40 Helena Vulić O D L U K U Poštovani u potpunosti podržavam financiranje drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola iz Državnog proračuna. Osnovna škola je obvezna i svi učenici bi za rad trebali imati jednake startne pozicije kada su u pitanju svi materijalno-tehnički uvjeti. U potpunosti se slažem s gospođom Kristinom Škaler koja u komentaru od 16.04.2021 u 17:03 navodi problem strukovnog obrazovanja jer sam i sama nastavnica strukovnih predmeta. Hvala. Srdačan pozdrav. Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
41 Svetlana Ćurković O D L U K U Poštovani, u potpunosti podržavam odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz državnog proračuna Republike Hrvatske. Budući je osnovnoškolsko obrazovanje u Republici Hrvatskoj obvezno mišljenja sam da svi učenici imaju ista prava bez obzira na financijske mogućnosti njihovih roditelja, pa bi slijedom toga financiranje drugih obrazovnih materijala trebalo izvršiti za sve učenike. Vrijeme u kojemu živimo puno je neizvjesnosti, financijska mogućnost je kod mnogih roditelja nesigurna, podložna negativnim promjenama, stoga smatram da je i to jedan od razloga da se drugi obrazovni materijali financiraju za sve učenike. Srdačan pozdrav! Svetlana Ćurković Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
42 Kristina Škaler O D L U K U Poštovani u potpunosti podržavam da se financiraju iz Državnog proračuna i drugi obrazovni materijali za učenike osnovnih škola. također smatram da strukovne škole imaju problem oko udžbenika uopće ne postojanje istih - a dodatne druge obrazovne materijale izdavači uopće ne žele za tako male naklade ulaziti u takve projekte. Stoga bi Vlada Republike Hrvatske trebala financirati te potaknuti uopće izradu drugih obrazovnih materijala i za STRUKOVNE ŠKOLE . Izostankom istih opada kvaliteta strukovnih predmeta, podrška učenicima strukovnih kvalifikacija te očajno stanje u strukovnim školama i posljedično gospodarskim djelatnostima vezanih za struku. Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
43 Nataša Pongrac O D L U K U Poštovani, u potpunosti podržavam odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u RH za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Srdačan pozdrav! Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
44 Ines Lovrić O D L U K U Poštovani, podržavam nacrt Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
45 Snežana Markan O D L U K U Poštovani, podržavam prijedlog Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za šk. god. 2021./2021. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske, prvenstveno obiteljima koje primaju minimalne novčane naknade ili su nezaposleni. Lijep pozdrav! Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
46 Marija Blažević O D L U K U Poštovani, podržavam Prijedlog Odluke. Sredstva bi trebalo osigurati svake godine kao jednu od demografskih mjera te i iz razloga što je osnovna škola obavezna, a da bi se smanjila vidljiva socijalna razlika među učenicima. U svakom slučaju, roditelji će biti zahvalni. Srdačan pozdrav! Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
47 Vesna Trope O D L U K U Podržavam Odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike OŠ jer se i na taj način pruža svim učenicima (bez obzira na materijalni status) mogućnost obrazovanja koristeći obrazovne materijale koji su odabrani. Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
48 Ana Graša O D L U K U Poštovani, podržavam odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u RH za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Pozdrav! Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
49 Zrinka Philips O D L U K U Poštovani, slažem se s Odlukom o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022 sredstvima iz Državnog proračuna RH. Lijep pozdrav, Zrinka Philips Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
50 Katija Kaplan O D L U K U Poštovani, podržavam odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Srdačan pozdrav, Katija Kaplan Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
51 Snježana Marić O D L U K U Poštovani, u potpunosti podržavam i pohvaljujem prijedlog Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za šk. god. 2021./2021. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske, prvenstveno obiteljima koje primaju minimalne novčane naknade ili su nezaposleni. Lijep pozdrav, Snježana Marić Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
52 Andrea Haramustek O D L U K U Poštovani, u potpunosti podržavam i pohvaljujem prijedlog Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za šk. god. 2021./2021. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske, prvenstveno obiteljima koje primaju minimalne novčane naknade ili su nezaposleni. Andrea Haramustek Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
53 Ivan Krka O D L U K U Poštovani, podržavam nacrt Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Srdačan pozdrav, Ivan Krka Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
54 Igor Prašnikar O D L U K U Poštovani! U potpunosti podržavam odluku Vlade Republike Hrvatske o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola iz sredstava iz Državnog proračuna. Kako svi mi punimo Državni proračun, drago mi je da jedan mali dio uplačenih sredsava ide u prilog pomoći potrebitim u obliku obrazovnih materijala. Mislim da će to biti mala, ali značajna pomoć u kućnom buđetu obiteljima koji imaju djecu u školskom sustavu. Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
55 Nenad Duspara O D L U K U Poštovani, ovakvom odlukom će se pomoći i učenicima i njihovim roditeljima jer nije mala svota novca koju treba izdvojiti za sve obrazovne materijale, pribor i slično, a naročito ako je u obitelji više djece na školovanju. Na ovakav način se pruža jednaka prilika u obrazovanju, pomaže se opstanku i ostanku obitelji u Hrvatskoj. Podržavam sve odluke koje idu u tom smjeru. Nenad Duspara Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
56 Nataša Sedlar O D L U K U Poštovani! Budući da Vlada može osigurati sredstva iz Državnog proračuna RH, naravno da podržavam odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u RH za iduću školsku godinu, sukladno propisu. Nataša Sedlar Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
57 Vesna Turk O D L U K U Poštovani, podržavam nacrt Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Srdačan pozdrav, Vesna Turk Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
58 Jasminka Žiža O D L U K U Poštovani, podržavam prijedlog Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za šk. god. 2021./2021. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske, prvenstveno obiteljima koje primaju minimalne novčane naknade ili su nezaposleni. Donošenje ove Odluke njima će biti od velike pomoći. S poštovanjem, Jasminka Žiža Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
59 Gordana Talan O D L U K U Poštovani, podržavam Odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. , Gordana Talan Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
60 NENSI LUČIĆ KINKELA O D L U K U Poštovani, podržavam nacrt Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
61 Martina Mašić O D L U K U Poštovani, u potpunosti podržavam Odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Mišljenja sam da bi svaki učenik trebao imati pravo na besplatne udžbenike i dodatne obrazovne materijale. Naravno prvo bi trebalo pomoći socijalno potrebitim obiteljima a nakon toga i ostalima. Lijep pozdrav, Martina Mašić Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
62 Sanja Jug O D L U K U Poštovani, podržavam Nacrt Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Kućanstvima, čiji je član učenik osnovne škole, a za koje je utvrđeno da su korisnici zajamčene minimalne naknade takvo će financiranje mnogo značiti. Srdačan pozdrav, Sanja Jug Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
63 Tina Težak O D L U K U Poštovani, podržavam prijedlog Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Obiteljima koje imaju financijskih poteškoća odnosno koje primaju minimalne novčane naknade, Odluka će biti od velike pomoći za njihovu djecu. S poštovanjem, Tina Težak Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
64 Gorana Babić O D L U K U Poštovani, u potpunosti podržavam odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj onih koji su članovi kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade. Time bismo nedvojbeno pripomogli već ionako teškoj situaciji socijalno ugroženih obitelji ( kojih je u ovoj epidemiološkoj situaciji sve više i više), a njihovoj djeci će to omogućiti kvalitetnije obrazovanje. Mišljenja sam da bi svaki učenik u RH trebao imati pravo na besplatne udžbenike i dodatne obrazovne materijale, ali da to prije svega treba omogućiti socijalno ugroženima. Lijep pozdrav! Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
65 Melanija Miodrag O D L U K U Poštovani, podržavam nacrt Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske, te se nadam i vjerujem da će se ta odluka nastaviti primjenjivati i u budućnosti. Srdačan pozdrav! Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
66 Đurđica Lucek O D L U K U Poštovani, u potpunosti podržavam Odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Smatram da bi svaki učenik trebao imati pravo na besplatne udžbenike i dodatne obrazovne materijale. Trenutna materijalna situacija naših roditelja je teška. Sve zajedno povezano je i sa sve manjim brojem rođene djece. Krajnje je vrijeme da se pomogne roditeljima. Srdačan pozdrav, Đurđica Lucek Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
67 Snježana Komadina O D L U K U Poštovani, podržavam odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj koji su članovi kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade. Inicijativa je za pohvalu jer će pomoći roditeljima, koji su u težoj financijskoj situaciji, da osiguraju preduvjete boljeg obrazovanja vlastitoj djeci. Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
68 Nives Peruč Šuša O D L U K U Poštovani, podržavam nacrt Odluku da Vlada Republike Hrvatske, sukladno raspoloživim financijskim sredstvima, za školsku godinu 2021./2022. osigura druge obrazovne materijale za učenike osnovnih škola navedene skupine jer će se na taj način stimulirati i olakšati obrazovanje učenika čije su obitelji korisnici zajamčene minimalne naknade Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
69 VALENTINA NOVAK O D L U K U Poštovani, u potpunosti podržavam Odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Lijep pozdrav, Valentina Novak Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
70 Jadranka Đaković O D L U K U Poštovani, podržavam Prijedlog odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. U redu je da su udžbenici i ostali materijali vlasništvo škole i da je propisan način vraćanja i obnavljanja. Inače, smatram da u našoj državi treba konačno biti besplatno osnovno školovanje za sve učenike. To je dobro usmjerenje korištenja sredstava iz Državnog proračuna i građanima je onda jasno iz svakodnevnog života gdje odlazi dio sredstava poreznih obveznika. Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
71 Ivana Vojnović O D L U K U Poštovani, podržavam nacrt Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna RH. Pozdravljam takvu odluku i nadam se pozitivnom ishodu. S poštovanjem, IvanaVojnović Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
72 Darija Mikić O D L U K U Podržavam odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Time bi pripomogli ionako teškoj situaciji socijalno ugroženih obitelji, a njihovoj djeci omogućili kvalitetnije obrazovanje. Spriječili bi neugodno izdvajanje djece iz cjeline. Samo vas molim da odluka bude donešena na vrijeme kako bi se roditeljima i učiteljima pomoglo pri organizaciji rada u novoj školskoj godini. S poštovanjem, Darija Mikić Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
73 Marina Bukvić O D L U K U Poštovani, podržavam nacrt Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Budući da u svome razredu imam takvih učenika, znam koliko je teško roditeljima izdvojiti novca za drugi obrazovni materijal. Stoga, pozdravljam takvu odluku i nadam se pozitivnom ishodu. Srdačan pozdrav,M. Bukvić Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
74 Mirjana Puljar O D L U K U Poštovani, slažem se s odlukom o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj koji su članovi kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade. U okolnostima u kojima država trenutno funkcionira bilo bi previše očekivati da se i drugi obrazovni materijali financiraju iz Državnog proračuna za sve učenike. Drugi obrazovni materijali pomažu i olakšavaju ostvarivanje ishoda učenja no nisu nužni. Osim obveznih udžbenika svi učenici osnovnih škola dobili su tablete, a osiguran im je i besplatni prijevoz. Srdačan pozdrav, Mirjana Puljar Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
75 Ivona Trtanj Šneler O D L U K U Poštovani, podržavam nacrt Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
76 Marta Strajinić O D L U K U Poštovani, u potpunosti podržavam nacrt Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.To je velika pomoć roditeljima posebno koji imaju više djece. Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
77 Jasenka Matijević O D L U K U Poštovani, u potpunosti podržavam nacrt Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Roditeljima slabijeg imovinskog stanja je to odlična pomoć. Takva odluka je za svaku pohvalu. Srdačan pozdrav, Jasenka Matijević. Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
78 Nada Grahovac O D L U K U Poštovani, podržavam prijedlog nacrta Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Roditeljima koji pripadaju socijalno osjetljivim skupinama, ovaj prijedlog će im omogućiti financijska pomoć. Lijep pozdrav, Nada Grahovac Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
79 TAMARA STIPČIĆ JELENOVIĆ O D L U K U Poštovani, podržavam u potpunosti Odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za SVE učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Mišljenja sam da sva djeca trebaju imati ista prava i mogućnosti neovisno o financijskim mogućnostima njihovih roditelja, te da se barem u OŠ koja je obavezna takve razlike ne bi trebale raditi. Lp Tamara Stipčić Jelenović Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
80 Ankica Živić O D L U K U Poštovani, slažem se s nacrtom odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz državnog proračuna RH. Takva će financijska pomoć dobro doći roditeljima koji pripadaju socijalno osjetljivim skupinama. Srdačan pozdrav, Ankica Živić Srdačan pozdrav, Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
81 Ružica Jauk O D L U K U Poštovani, podržavam nacrt Odluke o financiranju obveznih udžbenika za učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. za učenike koji su članovi kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade. Dobra je zamisao nekih kolega da udžbenici budu u vlasništvu škole i da ih učenici vraćaju na kraju godine, ali iz iskustva znam da mnogi žele zadržati udžbenike onih predmeta koje su prijavili na državnoj maturi te bi im to trebalo i omogućiti. Lijepi pozdrav Nije prihvaćen Vaš komentar se ne odnosi na predmet ove javne rasprave.
82 Monika Mađarić O D L U K U Poštovani, podržavam u potpunosti Odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za SVE učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. S poštovanjem, Monika Mađarić Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
83 Josipa Banić O D L U K U Poštovani, podržavam odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj, a koji su slabijeg imovinskog statusa. Drugi obrazovni materijali su neophodni za rad te uvelike pomažu u ostvarivanju odgojno – obrazovnih ishoda pojedinih nastavnih predmeta. Lijep pozdrav, Josipa Banić Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
84 RAJKA IVANKO O D L U K U Poštovani, podržavam odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj . Nabavka obrazovnih materijala za učenike je veliki udar na financije obitelji, naročito gdje ima više školaraca,pa je ova odluka dobra i logična. Drugi obrazovni materijali uz udžbenike, neophodni su za kvalitetno i zanimljivo obrazovanje djece. S poštovanjem Rajka Ivanko Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
85 VIŠNJA MUŠNJAK O D L U K U Poštovani, podržavam u potpunosti odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Smatram da je ta odluka potpuno logična s obzirom da je za svu djecu obvezno osnovno školovanje. S obzirom na tu činjenicu država im i mora omogućiti i osigurati sve potrebite materijale. S poštovanjem Višnja Mušnjak Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
86 Suzana Pešorda O D L U K U Poštovani; podržavam nacrt Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. Ulaganje u obrazovanje; najbolja su moguća ulaganja i pomoć djeci i obiteljima. S poštovanjem; Suzana Pešorda Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
87 Jagoda Oplanić O D L U K U Podržavam prijedlog odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenika osnovnih škola od strane Republike Hrvatske. Ostali obrazovni materijali uvelike pomažu učenicima u postizanju odgojno obrazovnih ishoda za pojedene nastavne predmete te su neophodni za rad. Financijska situacija mnogi obitelji u RH nije zadovoljavajuća pa nisu u mogućnosti svojoj djeco priuštiti sve što im je potrebno za nastavu, a nakon ove pandemije situacija će biti još i gora. Financiranjem drugih obrazovnih materijala od strane RH omogućuju se svim učenicima isti početni uvjeti bez obrira na socijalni i ekonomski status. S poštovanjem, Jagoda Oplanić Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
88 Mladenka Fafanđel O D L U K U Dodatni obrazovni materijali su neophodni za kvalitetno obrazovanje djece, a učiteljima su od velike pomoći. Iz prakse je poznato da je nekim roditeljima to preveliki izdatak na početku školske godine jer mnoge obitelji u RH žive u vrlo skromnim uvjetima. Podržavam ovaj prijedlog Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala jer time pokazujemo socijalnu osjetljivost prema obiteljima koje trenutno imaju tešku imovinsku situaciju ili su u neimaštini, a sva djeca trebaju imati iste mogućnosti za kvalitetno obrazovanje. Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
89 Karmena Vadlja Rešetar O D L U K U Poštovani, podržavam odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske, a koji su slabijeg materijalnog statusa. Ukoliko se radi o radnim materijalima koji se ispunjavaju kroz školsku godinu, isti se ne bi trebali vraćati na kraju godine. Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
90 Kristina Veselovac O D L U K U Poštovani, podržavam odluku o nacrtu financiranja drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz državnog proračuna RH kao i postojeći Naputak o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz Državnoga proračuna. NN 46/2019. Srdačan pozdrav, Kristina Veselovac. Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
91 Dona Prović O D L U K U Podržavam prijedlog Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u RH za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna RH. Mišljenja sam da bi drugi obrazovni materijali trebali biti besplatni svim učenicima, jer sva djeca trebaju imati ista prava i mogućnost na kvalitetno obrazovanje. Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
92 Petra Žganec O D L U K U Poštovani, Podržavam nacrt Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. Smatram da je to ulaganje koje će donijeti dobrobiti ne samo obiteljima težeg imovinskog statusa već svim obiteljima koje imaju djecu školarce. Smatram da bi se s ovom odlukom trebalo nastaviti i narednih godina te se trošak za njezino provođenje uvrstiti u proračun za sljedeću godinu. Srdačan pozdrav, Petra Žganec Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
93 Danijel Mustafa O D L U K U Poštovani, podržavam odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj koja će većini učenika/roditelja dobro doći. Predlažem da se ista donese i narednih školskih godina te sukladno tome iznađu sredstva u državnom proračunu za provedbu iste. Lp, Danijel! Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
94 Silvana Vulas O D L U K U Poštovani, slažem se s nacrtom Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala iz Državnog proračuna Republike Hrvatske za školsku godinu 2021./2022. S poštovanjem Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
95 Vlatka Zahirović O D L U K U Poštovani, drago mi je da se nastavlja financiranje drugih obrazovnih materijala za pojedine učenike i u potpunosti se slažem s prijedlogom nacrta odluke o financiranju drugih materijala za učenike osnovnih škola u RH za šk god 2021/22. Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
96 Anita Ramljak O D L U K U Poštovani, podržavam odluku MZO u vidu socijalne osjetljivosti i ravnopravne dostupnosti drugih obrazovnih materijala svim učenicima Republike Hrvatske. Smatram da su ispunjeni drugi obrazovni materijali učenicima na kraju nastavne godine dobar podsjetnik i poveznica za nove nastavne sadržaje pa bismo djeci koja to žele- mogli ostaviti u trajno vlasništvo iste. Srdačan pozdrav, Anita Ramljak Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
97 GORDANA KUNDID O D L U K U Poštovani, podržavam odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Srdačan pozdrav Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
98 Petra Lončar O D L U K U Poštovani, podržavam odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u RH za šk.god. 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna RH. Smatram da je ovakav oblik financijske pomoći potreban svima, bez izuzetaka. Radim u posebnom razrednom odjelu osnovne škole gdje je u radu potreban dodatan obrazovni materijal jer je učenicima sa teškoćama u razvoju potreban takav oblik pomoći u odgojno-obrazovnom radu, dodatan! Stoga smatram da, bez obzira na socijalni status obitelji učenika, je potrebno osigurati dodatna sredstva za učenike sa teškoćama u razvoju. Srdačan pozdrav, Petra Lončar Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
99 Nevenka Puh Malogorski O D L U K U Poštovani, kao učiteljica, svakako pdržavam odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske, a koji su slabijeg materijalno-socijalnog statusa. Prema Odluci dodatni obrazovni materijali vlasništvo su škole (Sukladno članku 14. stavku 4. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu, drugi obrazovni materijali financirani sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske vlasništvo su škole.) Smatram da bi Naputku (Narodne novine, broj 46/2019) trebalo dopuniti da se svi radni udžbenici (a takvih je većina u nižim razredima osnovne škole) mogu zadržati u trajno vlasništvo kao nastavno sredstvo za ponavljanje znanja jer se isti ne mogu koristiti ponovo. Srdačan pozdrav Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
100 Denis Goldin O D L U K U Poštovani Podržavam odluku da se osiguraju drugi obrazovni materijali za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj čije su obitelji lošijeg imovinskog statusa. Predlažem da se i roditeljima s više djece u sustavu obrazovanja isto tako pruži financijska pomoć bez obzira na imovinski status. Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
101 Marina Nikolić O D L U K U Poštovani u potpunosti se slažem s prijedlogom nacrta odluke o financiranju drugih materijala za učenike osnovnih škola u RH za šk god 2021/22. Pozdrav Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
102 Daniela Krijan O D L U K U Poštovani, podržavam nacrt Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Drugi obrazovni materijali potrebni su kao dopuna obveznim udžbenici i trebali bi biti besplatno dostupni svim učenicima u Republici Hrvatskoj. S poštovanjem Daniela Krijan Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
103 Irena Kiss O D L U K U Poštovani, podržavam nacrt Odluke o financiranju obrazovni materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj, nali smatram sam da bi se besplatni drugi obrazovni materijali trebali osigurati svim učenicima. Srdačan pozdrav Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
104 Melita Ogrinšak O D L U K U Poštovani, Podržavam nacrt Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Srdačan pozdrav Melita Ogrinšak Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
105 Igor Nikičić O D L U K U Pohvaljujem i podržavam nacrt Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Ovakve inicijative su zaista potrebne kako bi se roditeljima olakšalo financiranje obrazovanja u RH. Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
106 Višnja Jaklin O D L U K U Podržavam nacrt Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
107 Sanja Jambrovic Posedi O D L U K U Poštovani, podržavam nacrt ove Odluke, no mišljenja sam da bi se svim učenicima, bez obzira na imovinske prilike, trebali osigurati besplatni drugi obrazovni materijali. Srdačno, Sanja Jambrović Posedi Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
108 Nađan Dumanić O D L U K U Poštovani, u ovim teškim vremenima navedeni zakon je zaista dobrodošao, u potpunosti se slažem s prijedlogom nacrta odluke o financiranju drugih materijala za učenike osnovnih škola u RH za šk god 2021/22. Pozdrav Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
109 Vesna Plenča O D L U K U Poštovani, podržavam nacrt Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
110 Zvonimirka Roth O D L U K U Poštovani, Trebali bi svi učenici imati jednaka prava i jednaki tretman, bez obzira na materijalni status roditelja. Podržavam odluku Vlade da osigura druge obrazovne materijale za učenike OŠ čije su obitelji lošijeg imovinskog stanja, smatram da svi učenici trebaju imati isti status. Roditeljima s više djece u sustavu obrazovanja ovo je odlična financijska pomoć. Srdačan pozdrav, Zvonimirka Roth Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
111 JASNA HORVAT DELIĆ O D L U K U Poštovani, podržavam nacrt Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Predložila bih da se to omogući svim učenicima, a ne samo navedenim kategorijama. Drugi obrazovni materijali potrebni su učenicima kao i obvezni udžbenici i trebali bi biti besplatno dostupni svima, pogotovo zato što se u našem društvu stalno ističe važnost znanja i dobrobit djece. Treba to pokazati i konkretno. S poštovanjem Jasna Horvat Delić Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
112 Magdalena Ajduk O D L U K U Slažem se s nacrtom Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Smatram da obrazovanje u Republici Hrvatskoj treba biti dostupno svima u najboljim uvjetima, a pomoćna su sredstva u osnovnom obrazovanju gotovo jednako važna kao i obavezna kako za mentalni tako i emocionalni razvoj djece. Tome bi ovaj zakon djelom doprinio. S poštovanjem, Magdalena Ajduk Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
113 Jelena Varga O D L U K U Poštovani, podržavam nacrt Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Roditeljima s djecom (pogotovo više djece) u sustavu obrazovanja je ovo odlična financijska injekcija. Djeca su budućnost, a ulaganje u njih (kroz obrazovanje) treba biti prioritet. Srdačan pozdrav, Jelena Varga Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
114 Stela Pavetić O D L U K U Poštovani, apsolutno podržavam odluku Vlade da osigura druge obrazovne materijale za učenike osnovnih škola za učenike čije su obitelji slabijeg imovinskog stanja, no smatram da bi svi učenici trebali imati isti status, odnosno da bi svi učenici trebali dobiti sav potreban materijal za rad. Stalno se rade nekakve razlike i učenici su konstantno izloženi izrugivanju i možda će i ta dodatna mjera, donijeta u dobroj vjeri, neke učenike izložiti poruzi. Trebali bi svi učenici imati jednaka prava i jednak tretman, bez obzira na materijalni status njihovih roditelja. Srdačan pozdrav, Stela Pavetić Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
115 MATEA MIHALJEVIĆ JURKOVIĆ O D L U K U Poštovani, smatram da će se ovom Odlukom mnogo pomoći i učenicima i njihovim roditeljima jer se treba izdvojiti pozamašna svota novca za sve obrazovne materijale i pripadajući pribor, a naročito ako netko ima dvoje, troje pa i više djece na školovanju. To je ujedno i jedan od načina koji osiguravaju jednakost šansi u obrazovanju, što je jedno od temeljnih razvojnih prava djece. Država i ima dužnost učiniti sve što može kako bi pomogla roditeljima u ispunjavanju svoje dužnosti prema djetetu. Srdačan pozdrav, Matea Mihaljević Jurković Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
116 Željka Gligorić O D L U K U Poštovani, u potpunosti podržavam nacrt Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Smatram da je takva odluka za svaku pohvalu. Srdačan pozdrav! Željka Gligorić Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
117 Gordana Fable O D L U K U Poštovani! Potpuno se slažem s nacrtom Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. S poštovanjem, Gordana Fable Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
118 DARIO GEC O D L U K U Poštovani, u potpunosti se slažem s prijedlogom nacrta odluke o financiranju drugih materijala za učenike osnovnih škola u RH. Srdačan pozdrav i svako dobro. Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
119 Vlasta Pavlović Elez O D L U K U Poštovani! Slažem se s nacrtom Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Naime, neophodno je kontinuirano ulagati u obrazovanje i znanje, a posebice pohvaljujem ovakvo nastojanje omogućavanja obrazovanja svakome djetetu našega društva. S poštovanjem, Vlasta Pavlović Elez Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
120 Tomislav Špoljar O D L U K U Poštovani, slažem se s prijedlogom nacrta odluke o financiranju drugih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Tomislav Špoljar, prof. savjetnik Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
121 Kristina Prlić O D L U K U Poštovani, pozdravljam odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola sredstvima iz državnoga proračuna, kao i svako ulaganje u obrazovanje, koje treba biti na vrhu liste prioriteta u modernom društvu. Ovo će uvelike olakšati uvjete školovanja djeci iz socijalno ugroženih obitelji, a svjesni smo da je, s obzirom na okolnosti koje su nas snašle posljednjih godinu dana, takvih sve više. Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
122 Danijela Ljubac Mec O D L U K U Poštovani, Slažem se s prijedlogom nacrta odluke. Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
123 Andrea Kirinčić O D L U K U Poštovani, slažem se s Vašim nacrtom Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Smatram da će ovakva pomoć dobro doći svim ranjivim skupinama. Srdačan pozdrav! Andrea Kirinčić Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
124 Dragan Vlajinić O D L U K U Poštovani, podržavam nacrt Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
125 Valentina Cepanec O D L U K U Poštovani, pohvaljujem i pozdravljam nacrt Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola. Srdačno, Valentina Cepanec Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
126 Brigita Filipović-Papić O D L U K U Poštovani, hvale vrijedna Odluka o nacrtu financiranja drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
127 MARTINA ŠPADIĆ O D L U K U Poštovani, slažem se s Vašim nacrtom Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. U ovoj situaciji u kakvoj se nalazimo, smatram da će ovakva pomoć dobro doći svim roditeljima. Srdačan pozdrav Martina Špadić Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
128 IVAN REŽIĆ O D L U K U Poštovani, pozdravljam Odluku o nacrtu financiranja drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna RH. Smatram kako će ovakva financijska pomoć uvelike koristiti roditeljima s više djece te socijalno osjetljivim kategorijama. Srdačan pozdrav, Ivan Režić Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
129 Vesna Majdandžić O D L U K U Poštovani, slažem se s nacrtom Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
130 Katarina Grgić Noršić O D L U K U Poštovani, pozdravljam Odluku o nacrtu financiranja drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna RH. Smatram da će financijska potpora biti velika pomoć učenicima i roditeljima koji će ostvariti pravo na takvu pomoć. Srdačan pozdrav, K. Grgić Noršić Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
131 Katarina-Anita Šutalo O D L U K U Poštovani, slažem sa ovom odlukom o financiranju obveznih udžbenika za učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz državnog proračuna. Smatram da u današnje vrijeme svaka pomoć roditeljima i učenicima je dobrodošla , te da će se na taj način olakšati školovanje velikoj većini djece, osobito onoj iz obitelji koje su socijalno osjetljive. Svako dijete ima pravo na školovanje, a bez ovakve pomoći pojedincima to pravo je uskraćeno ili otežano ga mogu realizirati. Lijep pozdrav Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
132 Marija Čopčić Banovac O D L U K U Poštovani, pozdravljam odluku o nacrtu financiranja drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz državnog proračuna RH. Smatram da će ovakva financijska pomoć dobro doći roditeljima s više djece i onima koji pripadaju socijalno osjetljivim kategorijama. Srdačan pozdrav, Marija Čopčić Banovac Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
133 Jasminka Kuzle O D L U K U Poštovani, slažem se s nacrtom odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz državnog proračuna RH. Takva će financijska pomoć dobro doći roditeljima koji pripadaju socijalno osjetljivim skupinama. Srdačan pozdrav, Jasminka Kuzle Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
134 Mirela Šprajc O D L U K U, I. Poštovani, slažem se Odlukom o financiranju drugih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.Lp Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
135 Petra Nemet O D L U K U, I. Poštovani, podržavam Odluku o financiranju drugih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Smatram da korisnicima treba biti olakšan proces prikupljanja potrebne dokumentacije. Za to je potrebno na vrijeme informirati ravnatelje, stručnu službu škole i roditelje, kako roditelji ne bi već samostalno nabavljali dodatni materijal i radne udžbenike. Lijep pozdrav, Petra Nemet Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
136 Svjetlana Bebić O D L U K U, I. Poštovani, u potpunosti se slažem s prijedlogom, osnovcima , ali rekla bih i srednjoškolcima bi trebalo financijski pomoći oko nabavke drugih obrazovnih materijala, jer su i oni osnovni preskupi. Sa štovanjem Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
137 Ivana Kramar O D L U K U, I. Poštovani, u potpunosti podržavam donošenje Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Sukladno navedenoj Odluci, osigurat će se drugi obrazovni materijali za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj koji su članovi kućanstva koje je do 31. kolovoza 2021. godine utvrđeno kao korisnik zajamčene minimalne naknade, sukladno propisu kojim se uređuje područje socijalne skrbi. Nažalost, rok za utvrđivanje 31. kolovoza onemogućuje školama, posebno onima koje imaju 100 i više navedenih učenika, a nemaju sufinanciranu razliku iznosa komercijalnih drugih obrazovnih materijala obveznih predmeta i od osnivača, mogućnost nabave drugih obrazovnih materijala do početka nastavne godine zbog kompleksnosti nabave koja ovisi o datumu dostave popisa učenika, koji ostvaruju pravo, školama. Naša škola ima gotovo 100 učenika koji su članovi kućanstva koja su utvrđena kao korisnici zajamčene minimalne naknade. Kada dobijemo popis navedenih učenika, obavještavamo roditelje za roditeljske sastanke i to pismenim putem na kućnu adresu putem pomagača jer nam je to u velikom broju slučajeva jedina mogućnost stupanja u kontakt s roditeljima. Na roditeljskim sastancima objašnjava se nabava drugog obrazovnog materijala, iznosi koji se subvencioniraju, a budući da u većini razrednih odjela iznos komercijalnog drugog obrazovnog materijala obveznih predmeta prelazi subvencionirani iznos te je sukladno članku 16. stavku 8. Zakona o udžbenicima u slučaju prekoračenja potrebna suglasnost roditelja, tražimo suglasnosti roditelja i dajemo im izračun razlike troškova koji nije subvencioniran, a iznosi se unutar istog razrednog odjela razlikuju jer su različite cijene drugih obrazovnih materijala primjerice stranih jezika. Roditelji se uredno slože sa svime, potpišu suglasnosti, no samo trećina donese razliku iznosa, a prikupljanje novaca zna trajati mjesecima. Puni smo razumijevanja zbog višemjesečnog prikupljanja novaca, no to itekako usporava i otežava nabavu, a otežava se i nastava učiteljima. Krajnji ishod je da trećina roditelja sama nabavi drugi obrazovni materijal koji nije subvencioniran, trećina roditelja plati razliku i za njihovu djecu škola nabavi Zakonom propisane druge obrazovne materijale dok se za preostale učenike nabave samo oni od iznosa državne subvencije, a nabava drugih obrazovnih materijala traje i do kraja prvog polugodišta. Zakonom o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN 116/2018) nije predviđeno postupanje u slučaju da roditelj ne potpiše navedenu suglasnost, a koja je potrebna sukladno članku 16. stavku 8. Zakona, kao ni što u slučaju kada je potpiše, a ne snosi troškove, u ovom slučaju razliku troškova ili ne nabavi drugi obrazovni materijal. Uz sve navedene izazove s kojima se susrećemo na terenu valja naglasiti i da se prošle godine sve trebalo organizirati sukladno epidemiološkim mjerama koje su bile na snazi. Na kraju, podržavam i planirano donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima, no smatram da je očekivano vrijeme donošenja trebalo biti ove školske godine u cilju što bržeg poboljšanja postojećeg. Također, predlažem da se organiziraju webinari u vezi s nabavom udžbenika i drugih obrazovnih materijala za sve odgovorne osobe škola zadužene za ovaj kompleksan, opsežan i osobito financijski odgovoran višemjesečni posao. Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
138 Gorana Babić O D L U K U, I. Poštovani, podržavam ovaj prijedlog Vlade RH. Prilikom provedbe istog međutim, svakako treba uzeti u obzir da se dio cijelog postupka preklapa s odlukama pojedinih jedinica lokalne samouprave ( kako je već jedna kolegica navela) . Stoga korisnicima treba biti olakšan proces prikupljanja potrebne dokumentacije. Također ih je prijeko potrebno na vrijeme informirati, kako ne bi bili u nedoumici i krenuli samostalno u nabavku istih jer se i to znalo događati. Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
139 Ksenija Blažević Milosavljević O D L U K U, I. Poštovani, podržavam odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za sve učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske. Ulaganje u djecu je najbolje ulaganje. Srdačan pozdrav! Ksenija Milosavljević Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
140 Tatjana Kovče O D L U K U, I. Poštovani, podržavam ovaj prijedlog Vlade RH. Prilikom provedbe istog treba uzeti u obzir da se dio cijelog postupka preklapa s odlukama lokalne samouprave i treba olakšati korisnicima prikupljanje dokumentacije, kao i na vrijeme ih o svemu detaljno informirati, kako ne bi bili u nedoumici i krenuli samostalno u nabavku istih (što se znalo događati kad se ovakve odluke donose u zadnji čas i s nejasnim uputama). Unaprijed zahvaljujem. Tatjana Kovče Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
141 Emina Mutabžija-Orešković O D L U K U, I. Poštovani, podržavam nacrt Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike OŠ u Republici Hrvatskoj za kolsku godinu 2021./2022. na isti način na koji sam podržala i nacrt Odluke o financiranju obveznih srednjoškolskih udžbenike za učenike SŠ u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022., za učenike iz potrebitih obitelji koji su korisnici zajamčene minimalne naknade, sukladno propisu kojim se uređuje područje socijalne skrbi. Smatram da je iznimno bitno da kao društvo, koliko je u našoj moći, omogućimo ravnopravni pristup obaveznim i drugim izvorima znanja učenicima na svim razinama obrazovanja kojima to obitelji nisu u mogućnosti osigurati. Osobno ne smatram da je svim kategorijama učenika niti u osnovnim niti u srednjim školama potrebno osigurati besplatne obavezne udžbenike - ali, smatram da bismo potrebitima i onima koji su se istaknuli izvrsnošću trebali osigurati besplatne obavezne i dodatne udžbenike, kao i ostalu potrošnu opremu i pribor za rad. Nadalje, smatram da pravo na besplatne udžbenike ne bi trebali ostvarivati učenici koji na završetku prethodne nastavne godine nisu uredno vratili udžbenike (i/ili održali razinu izvrsnosti kojom su ostvarili pravo na njih), neovisno o imovinskom statusu. Nažalost, često svjedočimo nemarnom postupanju s udžbenicima koje je češće od strane učenika čijim obiteljima nije potrebno sufinanciranje obrazovanja dok su učenicima iz potrebitijih obitelji mogućnosti za ulaganje u obrazovanje znatno sužene ili posve nedostupne. Uz srdačan pozdrav, Emina Mutabžija-Orešković Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
142 Bojan Klapčić O D L U K U, I. Predlaže se da se status korisnika ZMN određuje s datumom 30. lipnja 2021. Jedino tako je moguće osigurati DOM učenicima do rujna. Ako nam nadležni CZSS dostavi 1. rujna popis korisnika ZMN, i da roditelje odmah obavijestimo da su obvezni plaćati svoje sudjelovanje u troškovima DOM (država pokriva samo dio troška), moguće je prikupiti participaciju roditelja tek poslije 20-og u mjesecu kada idu isplate ZMN. Uz prikupljanje u tjedan dana, izgledno je da se narudžba DOM napravi tek početkom listopada, uz mogućnost da pristignu sredinom listopada i podijele se učenicima krajem listopada. Učenici su dva mjeseca bez DOM, pa učitelji moraju za njih fotokopirati dijelove DOM, što ne bi smjeli zbog autorskih prava. Ujedno, nije predviđen nikakav mehanizam prema roditeljima koji unatoč tome što dobivaju ZMN ne donesu svoju participaciju za DOM, pa se za njihovu djecu DOM ne naručuju ili se naručuju samo neki DOM. Zato je potrebno propisati da se participacija roditelja za DOM izravno susteže iz ZMN, a ne da neodgovorni roditelji ne osiguravaju DOM svojoj djeci čak i kada imaju subvenciju države za taj trošak. U našoj školi je oko 100 učenika čiji su roditelji korisnici ZMN, od toga svega za 30 (30%) roditelj donese novce za participaciju, za njih 30 (30%) roditelji kupe sami, a oko 30 učenika (30%) cijelu godinu su bez DOM. Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
143 Mihaela Pavlović O D L U K U, I. Podržavam odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih i srednjih škola u 2021/2022 šk.godini, čija je obitelj slabijeg imovinskog statusa. Smartam da je obrazovanje pravo svakog djeteta te predlažem planiranje iste olakšice za sve učenike kako osnovnih tako i srednjih škola, bezuvjetno. Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
144 Jasna Bagić Ljubičić O D L U K U, I. Podržavam odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Takva pomoć će i te kako dobro doći socijalno ugroženim obiteljima. Na taj način će njihova djeca imati jednake mogućnosti za stjecanje novih znanja kao i djeca iz situiranih obitelji. Jasna Bagić Ljubičić Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
145 Aleksandra Srnec O D L U K U, I. Poštovani, hvale vrijedna Odluka koja se zadnjih dvije godine pokazala izuzetno praktična, posebno za područja i one škole koje djeluju u socijalno-depriviranim sredinama gdje je velik broj obitelji koji su korisnici zajamčene minimalne naknade. Ovo će svakako pridonijeti nastojanjima da svako dijete u Hrvatskoj ima jednak pristup obrazovanju i jednake uvjete. Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
146 Kristina Šimunec O D L U K U, I. Poštovani, podržavam nastojanje Vlade da pomogne u nabavci drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola. Smatram da sva djeca u Republici Hrvatskoj zaslužuju jednake uvjete u osnovno-školskom obrazovanju, neovisno o financijskim mogućnostima roditelja. Naravno, bilo bi dobro i financijski prihvatljivije za sve da se udžbenici nasljeđuju. Srdačan pozdrav! Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
147 Marić Snježana O D L U K U, I. pa nisam baš uvjerena da se sve treba i može financirati iz proračuna i na račun poreznih obveznika. Definitivno pozdravljam inicijativu da se roditeljima olakša školovanje da, ali misli da postoje i drugi načini.... recimo da se udžbenici ostavljaju u školi na korištenje slijedećoj generaciji. Nije prihvaćen Vaš komentar se ne odnosi na predmet ove javne rasprave.
148 Roberta Barić O D L U K U, I. Poštovani slažem se i podržavam nastojanje Vlade da pomogne financiranjem drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola koji imaju financijske poteškoće . Srdačan pozdrav Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
149 Martina Knežić O D L U K U, I. Poštovani, podržavam odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Velikoj većini učenika će zbog financijskih poteškoća u obitelji itekako dobro doći. Lijep pozdrav. Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
150 Biljana Manin O D L U K U, I. Pozitivno akceptiram nastojanje Vlade Republike Hrvatske da učenicima osnovne škole financiraju druge obrazovne materijale. Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
151 Bosiljka Mandac O D L U K U, II. Poštovani, Također se slažem i sa ovom odlukom o financiranju drugih materijala za učenike osnovnih škola što će itekako pomoći mnogim obiteljima kojima je pomoć potrebna u obrazovanju njihove djece. Srdačan pozdrav, Bosiljka Mandac Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
152 Nataša Pongrac O D L U K U, IV. Poštovani, u potpunosti podržavam odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u RH za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Lijepi pozdrav, Nataša Pongrac Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
153 Martina Novak O D L U K U, IV. Poštovani, smatram da bi u IV. članku trebalo precizirati rok u kojem će Ministarstvo znanosti i obrazovanja provesti samu Odluku. Podržavam odluku da se korisnicima minimalne naknade omogući financiranje drugih obrazovnih materijala za njihovu djecu - učenike. Srdačan pozdrav, Martina Novak Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
154 Anita Ramljak O D L U K U, IV. Poštovani, podržavam Odluku MZO u vidu socijalne osjetljivosti i ravnopravne podjele drugih obrazovnih materijala svim učenicima Republike Hrvatske. Učenicima su na kraju nastavne godine ti radni podsjetnici dobra rekapitulacija naučenog i uvod u nove nastavne sadržaje pa bismo učenicima koji ih žele zadržati- mogli ostaviti u trajno vlasništvo. Srdačan pozdrav, Anita Ramljak Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
155 Anita Mustać V., O B R A Z L O Ž E N J E Poštovani, podržavam odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u RH za školsku godinu 2021./2022. sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Pozdrav! Primljeno na znanje Primljeno na znanje.
156 Marica Balog V., O B R A Z L O Ž E N J E Poštovani! Podržavam odluku Vlade kojom će se osigurati drugi obrazovni materijali, odnosno nastavna sredstva (tiskana, digitalna ili fizička) koja pomažu u ostvarivanju pojedinih odgojno-obrazovnih ishoda utvrđenih predmetnim kurikulumom, kao i očekivanja međupredmetnih tema za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj, jer sva djeca trebaju imati zajamčeno pravo na kvalitetno obrazovanje. Međutim u utvrđivanju prava , kako drugih obrazovnih materijala tako i ostalih prava treba poštivati kriterij pravednosti a to zahtijeva uvid u stvarni socioekonomski status pojedine obitelji. Prihvaćen Zahvaljujemo na doprinosu javnoj raspravi.
157 Gabriela Feher V., O B R A Z L O Ž E N J E Poštovani, pozdravljam odluku financiranja drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022.sredstvima iz državnog proračuna Republike Hrvatske. Bitno je ulagati u znanje i pomagati roditelje koji u ovim teškom vremenima vrlo loše financijski stoje. Primljeno na znanje Primljeno na znanje.