Izvješće o provedenom savjetovanju - Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu Pravilnika o izmjenama Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju za studente pripadnike romske nacionalne manjine

Redni broj
Korisnik
Područje
Komentar
Status odgovora
Odgovor
1 Ana Marija Sačer NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Poštovani, podržavam Nacrt prijedloga Pravilnika o izmjenama Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju za studente pripadnike romske nacionalne manjine. Pozdravljam svaki način kojim se ostvaruje daljnji oblik potpore studentima romske nacionalne manjine u vidu dodjele državne stipendije kako bi im se pomoglo i potaknulo ih na nastavak školovanja i stjecanje visokog obrazovanja. Srdačan pozdrav, Ana Marija Sačer Primljeno na znanje Poštovana, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
2 DARIO GEC NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Poštovnani, slažem se s nacrtom prijedloga. Primljeno na znanje Poštovana, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
3 Vivijana Krmpotić NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Poštovani, podržavam Nacrt prijedloga Pravilnika o izmjenama pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju za studente pripadnike romske nacionalne manjine. Vivijana Krmpotić Primljeno na znanje Poštovana, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
4 Mirjana Čubaković NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Poštovani, pozdravljam Nacrt Pravilnika o izmjenama Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju za studente pripadnike Romske nacionalne manjine. Primljeno na znanje Poštovana, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
5 Sanja Jambrovic Posedi NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Poštovani, podržavam Nacrt prijedloga Pravilnika o izmjenama Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju za studente pripadnike Romske nacionalne manjine. Srdačno, Sanja Jambrović Posedi Primljeno na znanje Poštovana, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
6 Jadranka Jelisavac NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Poštovani, u potpunosti se slažem se s predloženim Nacrtom Pravilnika o izmjenama Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju za studente pripadnike romske nacionalne manjine. Srdačan pozdrav, Jadranka Jelisavac Primljeno na znanje Poštovana, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
7 Melita Ogrinšak NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Poštovani, slažem se s predloženim nacrtom Pravilnika o izmjenama Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju za studente pripadnike romske nacionalne manjine. S poštovanjem, Melita Ogrinšak Primljeno na znanje Poštovana, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
8 Olgica Nikolić NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Poštovani, slažem se s predloženim Nacrtom Pravilnika o izmjenama Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju za studente pripadnike romske nacionalne manjine. Lijep pozdrav, Olgica Nikolić Primljeno na znanje Poštovana, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
9 Gordana Fable NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Poštovani, u potpunosti se slažem s nacrtom Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju za studente pripadnike romske nacionalne manjine. Srdačan pozdrav, Gordana Fable Primljeno na znanje Poštovana, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
10 Petra Nemet NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Poštovani, slažem se s Nacrtom Pravilnika o izmjenama Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju za studente pripadnike romske nacionalne manjine. Lijep pozdrav, Petra Nemet Primljeno na znanje Poštovana, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
11 SUZANA MATKOVIĆ NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Poštovani, slažem se s Nacrtom Pravilnika o izmjenama Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju za studente pripadnike romske nacionalne manjine. Lijep pozdrav, Suzana Matković Primljeno na znanje Poštovana, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
12 Ksandra Sinožić NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Poštovani, u potpunosti se slažem s Nacrtom Prijedloga Pravilnika o izmjenama Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju za studente romske nacionalne manjine. S poštovanjem, Primljeno na znanje Poštovana, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
13 SANJA ČURKO NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Poštovani, u potpunosti se slažem s Nacrtom Prijedloga Pravilnika o izmjenama Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju za studente romske nacionalne manjine. Smatram da svim nacionalnim manjinama treba omogućiti ostvarivanje prava na državnu stipendiju. S poštovanjem, Sanja Čurko Primljeno na znanje Poštovana, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
14 Marijana Radić NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Poštovani! U slažem se s Nacrtom prijedloga Pravilnika o izmjenama Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državne stipendije za studente pripadnike romske nacionalne manjine. Romsku manjinu je potrebno što više uključivati i poticati u uključivanje u sustav obrazovanja. Državna stipendija za one učenike koje dođu do studija u njihovom obrazovanju bi im mnogo značila i bila bi sigurno poticaj za daljnje učenje i uključivanje u akademsku zajednicu. Srdačno, Marijana Radić Primljeno na znanje Poštovana, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
15 Dunja Irha Baričević NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Poštovani, slažem se s Nacrtom Prijedloga Pravilnika o izmjenama Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju za studente romske nacionalne manjine. Ova tema je već nekoliko puta pojašnjavanja i u medijima te vjerujem kako će dobivenom stipendijom studenti izvršavati svoje akademske obaveze. U svom radu povremeno sam se susretala s učenicima romske manjine te bih na ovaj način podržala ovakvu potporu studentima i općenito učenicima romske nacionalne manjine. Primljeno na znanje Poštovana, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
16 Zoran Zelić NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Poštovani! Slažem se s predloženim izmjenama teksta. Lijep pozdrav Primljeno na znanje Poštovana, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
17 Marija Blažević NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Poštovani, Slažem se s Nacrtom Prijedloga Pravilnika o izmjenama Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju za studente romske nacionalne manjine. Svakako je potrebno da u skladu s dobivenom stipendijom studenti izvršavaju svoje akademske obaveze. Podržavam ovakav način potpore studentima i općenito učenicima romske nacionalne manjine. Srdačno, Marija Blažević Primljeno na znanje Poštovana, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
18 DAMIR ČOLIG NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Poštovani, u potpunosti podržavam Nacrt Pravilnika o izmjenama Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju za studente pripadnike romske nacionalne manjine. Lijep pozdrav ! Primljeno na znanje Poštovani, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
19 Ivan Krka NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Poštovani, u potpunosti se slažem s nacrtom Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju za studente pripadnike romske nacionalne manjine. Srdačan pozdrav, Ivan Krka Primljeno na znanje Poštovana, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
20 Gracijela Orobabić NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Poštovani, u potpunosti se slažem i podržavam nacrt Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju za studente pripadnike romske nacionalne manjine. Srdačan pozdrav, Gracijela Orobabić, prof. Primljeno na znanje Poštovana, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
21 SILVIJA KOSEC NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Poštovani, U potpunosti se slažem sa Nacrtom prijedloga Pravilnika o izmjenama Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državne stipendije za studente pripadnike romske nacionalne manjine i posebno pohvaljujem inicijativu koja se temelji na inkluziji uopće. Smatran da se mladi ljudi trebaju motivirati za obrazovanje, a pogotovo kad je u pitanju romska manjina. Srdačno, Silvija Kosec Primljeno na znanje Poštovana, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
22 Melanija Miodrag NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Poštovani, u potpunosti se slažem i podržavam nacrt Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju za studente pripadnike romske nacionalne manjine. Srdačan pozdrav! Primljeno na znanje Poštovana, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
23 Jasmina Alilović NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Poštovani! Živim u općini u kojoj je znatan broj djece romske nacionalne manjine. Naša općina, kroz mnoštvo projekata, pokušava poboljšati ekonomske prilike u kojima se nalaze njihove obitelji. Općina stipendira sve studente, pa samim tim i pripadnike romske nacionalne manjine. Podržavam "Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju za pripadnike romske nacionalne manjine", naravno uz uvjet da studenti izvrše studijske obveze, sukladno propisima visokog učilišta. Srdačan pozdrav! Jasmina Alilović Primljeno na znanje Poštovana, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
24 Gabriela Feher NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Poštovani, u potpunosti podržavam i pozdravljam Nacrt Prijedloga Pravilnika o izmjenama Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju za studente pripadnike romske nacionalne manjine. Potrebno je učenike pomagati i financijski ih podržavati. Lijep pozdrav Gabriela Feher Primljeno na znanje Poštovana, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
25 SANJA MARCIUŠ NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Poštovani, podržavam Nacrt Prijedloga Pravilnika o izmjenama Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju za studente pripadnike romske nacionalne manjine. Učenike svakako treba financijski poduprijeti i pomoći im u njihovom školovanju uz uvjet izvršanje studentskih obveza u tekućoj akademskoj godini za koju primaju stipendiju. S poštovanjem, Sanja Marciuš Primljeno na znanje Poštovana, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
26 Tina Težak NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Poštovani, podržavam Nacrt Prijedloga Pravilnika o izmjenama Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju za studente pripadnike romske nacionalne manjine. Potrebno je učenike financijski poduprijeti i pomoći im u njihovom školovanju uz uvjet izvršanje studentskih obveza u tekućoj akademskoj godini za koju primaju stipendiju. S poštovanjem, Tina Težak Primljeno na znanje Poštovana, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
27 Viktorija Mrđenović NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Poštovani! Slažem se u potpunosti sa prijedlogom Pravilnika o izmjenama Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju za studente pripadnike romske nacionalne manjine.Velika je to potpora i pokazujemo da smo društvo koje cijeni rad i ulažemo u skladu sa tim u sve svoje studente nevezano uz nacionalno opredjeljenje. L.p Viktorija Mrđenović Primljeno na znanje Poštovana, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
28 Nediljka Nekić NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Poštovani, slažem se sa Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju za studente pripadnike romske nacionalne manjine i aktom u kojem su postavljeni uvjeti i kriteriji za dodjelu stipendije i suglasna sam da kao takav treba što jasnije tumačiti postavljene odredbe za daljnji nastavak i oblik potpore studentima romske nacionalne manjine. Srdačno, Nediljka Nekić Primljeno na znanje Poštovana, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
29 Nada Nekić NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Poštovani, slažem se s predloženim nacrtom Pravilnika o izmjenama Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju za studente pripadnike romske nacionalne manjine. S poštovanjem, Nada Nekić I Primljeno na znanje Poštovana, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
30 Ivana Vojnović NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Poštovani, slažem se s predloženim izmjenama teksta. S poštovanjem, Ivana Vojnović Primljeno na znanje Poštovana, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
31 Maja Šarec Dvorski NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Slažem se s cijenjenim kolegama i predloženim izmjenama teksta. Primljeno na znanje Poštovana, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
32 Nela Sikirica NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Slažem se sa predloženim izmjenama teksta, Nela Sikirica Primljeno na znanje Poštovana, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
33 Ljiljana Vidmar NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Poštovani, zbog vrlo oskudnih socio-ekonomskih prilika u kojima najčešće žive djeca pripadnici romske nacionalne manjine, podržavam prijedlog Pravilnika o izmjenama uz uvjet da studenti izvrše studijske obveze, sukladno propisima visokog učilišta. S poštovanjem, Ljiljana Vidmar Primljeno na znanje Poštovana, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
34 Sani Gilja NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Osnovnu školu Antuna Bauera u Vukovaru u kojoj radim pohađa znatan broj djece romske manjine. Mnogi među njima pokazuju različite oblike nadarenosti, no njihovom razvoju i potpunoj ostvarenosti ne pogoduju socio-ekonomske prilike u kojima se nalaze njihove obitelji. Pozdravljam "Pravilnik o uvjetima i načinu ostarivanja prava na državnu stipendiju za pripadnike romske nacionalne manjine", a vjerujem kako će izmjena Pravilnik učiniti transparentnijim, razumljivijim i razložnijim. Primljeno na znanje Poštovani, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
35 Dunja Novak NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Poštovani! U potpunosti se slažem sa Nacrtom prijedloga Pravilnika o izmjenama Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državne stipendije za studente pripadnike romske nacionalne manjine.. Potrebno je raditi što više na uključivanju, pogotovo djece nacionalne romske manjine u sustav obrazovanju. Državna stipendija za one učenike koje dođu do studija bila bi zaista kruna njihovog obrazovanja i poticaj za daljnje učenje i uključivanje u akademsku zajednicu. Zaista vrlo poticajno. Srdačan pozdrav. Primljeno na znanje Poštovana, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
36 Ines Konjevod NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Slažem se s predloženim nacrtom Pravilnika. Ines Konjevod, prof. savjetnica Primljeno na znanje Poštovana, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
37 Kazimir Berljavac NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Poštovani, Slažem se sa predloženim izmjenama teksta.Pravo na obrazovanje i politička volja da se zakoni provedu uzrokovati će veću uključivost romske djece u obrazovanje i bolju kvalitetu njihova života.Škola je tu najvažniji posrednik u društvu. Sa poštovanjem; Kazimir Berljavac Primljeno na znanje Poštovani, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
38 Tomislav Špoljar NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Slažem se s nacrtom, Tomislav Špoljar, prof. savjetnik Primljeno na znanje Poštovani, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
39 ANDREJ TIHOMIROVIĆ NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Slažem se sa predloženim izmjenama teksa Primljeno na znanje Poštovani, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.
40 Marić Snježana NACRT PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENAMA Poštovani, pozdravljam svaku inicijativu koja se temelji na društvenoj inkluziji. Mislim da te mlade ljude treba motivirati na sve načine na ostanak u sustavu odgoja i obrazovanja i stjecanje kvalifikacije. Uz stipendiranje postoje i druge mjere, posebice za one koji su izišli iz sustava, a tu prije svega mislim na priznavanje neformalno stečenih znanja i vještina. Kako je taj segment u nas još u pelenama, nadam se da ćemo se u što skorije vrijeme i tome posvetiti, jer su benefiti i za društvoi za pojedinca višestruki. Posebice kad je u pitanju romska manjina, ali i ne samo oni. Teško je da ćete nekoga tko je izišao iz sustava motivirat da se vrati u školske klupe. Ali ukoliko bi se uspostavio model, po kojemu bi se priznavala neformalno stečena znanja (stekla određena kvalifikacija) , ti građani bi imali šanse na burzi rada. Primljeno na znanje Poštovana, zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju u e-Savjetovanju.