Izvješće o provedenom savjetovanju - Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Pravilniku o dopuni Pravilnika o godišnjem paušalnom iznosu članarine za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i o obrascima TZ za plaćanje članarine turističkoj zajednici

Redni broj
Korisnik
Područje
Komentar
Status odgovora
Odgovor
1 Turistička zajednica Grada Korčule PRAVILNIK, Članak 2. Poštovani, potrebno je zadržati postojeće rokove plaćanja paušalne turističke pristojbe, jer je teško naplatiti obroke čije je dospjeće u listopadu. Potrebno je voditi računa da se naplati dovoljno sredstava za nastavak razvoja turističkog proizvoda u destinaciji jer na taj način se može zadržati prednost pred konkurencijom. S poštovanjem, Hana Turudić, dir. TZG Korčule Prihvaćen Rokovi plaćanja paušalnog iznosa turističke pristojbe i članarine u turističkoj zajednici ostaju isti.
2 Turistička zajednica Grada Raba PRAVILNIK, Članak 2. Poštovani, mišljenja smo kako je bolja opcija plaćanja rata kroz srpanj, kolovoz i rujan, s obzirom da se tad očekuje većina turističkog prometa. Treba napomenuti kako su turističkim zajednicama potrebna sredstva za projekte koji se rade kroz predsezonu, a na naplatu dolaze kroz ljeto, te ukoliko se plaćanje rata turističke članarine predvidi tek u kolovozu, moglo bi se ugroziti poslovanje i likvidnost turističkih zajednica, ali i mogućnost rada u destinaciji na poboljšanju uvjeta za turiste. S poštovanjem, Ured TZG Rab Prihvaćen Rokovi plaćanja paušalnog iznosa turističke pristojbe i članarine u turističkoj zajednici ostaju isti.
3 turistička zajednica Dugi Rat PRAVILNIK, Članak 2. Poštovani, U članku 8.a. nedostaje dio rečenice "može se platiti jednokratno do ... ili ..." S poštovanjem. Prihvaćen Način plaćanja i rokovi uplate paušalnog iznosa članarine ostaju isti, stoga se članarina može platiti i jednokratno.
4 MARIN MUŠĆO PRAVILNIK, Članak 2. Poštovani, Isto kao i kod TP, smatram da ne treba odgađati plaćanje prve rate do 31.08., već treba ostati 31.07. Hvala! Prihvaćen Rokovi plaćanja paušalnog iznosa turističke pristojbe i članarine u turističkoj zajednici ostaju isti.