Izvješće o provedenom savjetovanju - Savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o izmjenama Pravilnika o jestivim uljima i mastima
Redni broj
|
Komentar | Odgovor | |||
---|---|---|---|---|---|
1 | ANTUN LEŽ | Na temelju članka 78. stavka 2. Zakona o poljoprivredi (»Narodne novine«, broj 118/18, 42/20, 127/20 – Odluka USRH i 52/21) ministrica poljoprivrede donosi, ZAHTJEVI KVALITETE ZA ULJA BILJNOG PODRIJETLA I FRAKCIJE ULJA BILJNOG PODRIJETLA | Ne bi li se ovdje bučino ulje trebalo razdijeliti na toplo prešano i hladno prešano? Budući da se razlikuju u tehnologiji prerade pretpostavljam da se razlikuju i u sastavu i kvaliteti. | Nije prihvaćen | Fizikalno-kemijska svojstva hladno prešanih i djevičanskih („toplo prešanih“) ulja su definirana istim člankom, a to je članak 11. Pravilnika o jestivim uljima i mastima odnosno, ista se sukladno članku 10. i postupku obrade označuju kao hladno prešana i djevičanska ulja. |