Izvješće o provedenom savjetovanju - Savjetovanje s javnošću za Nacrt prijedloga Programa potpore malim mljekarama za sufinanciranje troškova sabiranja mlijeka proizvedenog u Republici Hrvatskoj

Redni broj
Korisnik
Područje
Komentar
Status odgovora
Odgovor
1 TIHOMIR KLEMENT PROGRAM POTPORE MALIM MLJEKARAMA ZA SUFINANCIRANJE TROŠKOVA SABIRANJA MLIJEKA PROIZVEDENOG U REPUBLICI HRVATSKOJ, 1. UVOD Bitno je navesti koliko je to zastupljeno u ukupnom udjelu potrošnje mlijeka u Hrvatskoj, odnoso iz kojih se izvora podmiruju druge potrebe. Primljeno na znanje Razlozi donošenja Programa su navedeni u uvodnom dijelu te se prvenstveno odnose na porast troškova sabiranja mlijeka uzrokovanih porastom cijena energenata.
2 TIHOMIR KLEMENT PROGRAM POTPORE MALIM MLJEKARAMA ZA SUFINANCIRANJE TROŠKOVA SABIRANJA MLIJEKA PROIZVEDENOG U REPUBLICI HRVATSKOJ, 4. CILJ I OPRAVDANOST PROVOĐENJA PROGRAMA Nije jasno zbog kojeg kriterija ne može ostvariti subjekt koji otkupljuje i prerađuje isključivo mlijeko s vlastite farme . Kada je i njemu poskupjelo kako i gorivo tako i ima problenma zbog Covida, Svakako ih treba ukljuciti u ovu mjere potpore. Primljeno na znanje Program se donosi s ciljem financijske pomoći malim mljekarama koje vrše sabiranje mlijeka od većeg broja primarnih poljoprivrednih proizvođača čiji su troškovi značajno porasli rastom cijena energenata.