Izvješće o provedenom savjetovanju - Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu Prijedloga Pravilnika o izmjeni i dopuni Pravilnika o polaganju državne mature

Redni broj
Korisnik
Područje
Komentar
Status odgovora
Odgovor
1 Ana Kalinić PRAVILNIK Poštovani, slažem s izmjenama u Pavilniku o izmjeni i dopuni pravilnika o polaganju državne mature. Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
2 Alta Pavin Banović PRAVILNIK Poštovani, nacrt Pavilnika o izmjeni i dopuni pravilnika o polaganju državne mature jako potreban jer treba revidirati radi kvalitetnog završetka obrazovanja učenika. Svaki nastavni predmet ima zadane ishode koji moraju biti realizirani i usvojeni kako bi se smatrao uspješnim kako za nastavnika tako i za učenika. Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
3 Nataša Posavec PRAVILNIK Poštovani, slažem se s vašim prijedlogom Pravilnika o izmjeni i dopuni pravilnika o polaganju državne mature. Srdačan pozdrav, Nataša Posavec Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
4 Dubravka Scharmitzer PRAVILNIK Poštovani, u potpunosti podržavam Pravilnik o izmjeni i dopuni pravilnika o polaganju državne mature. Srdačan pozdrav! Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
5 Danijela Valenta PRAVILNIK Poštovani, nema se što dodati. Više dijelova čini jednu cjelinu. Podržavam Pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o polaganju državne mature. Srdačno, Danijela Valenta, prof. Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
6 Ksandra Sinožić PRAVILNIK Poštovani, podržavam Nacrt Pravilnika o izmjeni i dopuni Pravilnika o polaganju državne mature. Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
7 Marija Blažević PRAVILNIK Poštovani, podržavam Nacrt Pravilnika o izmjeni i dopuni Pravilnika o polaganju državne mature. Smatram kako je ispit valjan ukoliko se polože svi dijelovi ispita. Srdačan pozdrav Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
8 Valentina Prtenjača PRAVILNIK Poštovani, slažem se s vašim prijedlogom o izmjeni i dopuni pravilnika o polaganju državne mature. Ako državna matura ima više dijelova normalno bi bilo da se polože svi njezini dijelovi kako bi matura bila valjana. Lijep pozdrav Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
9 Đani Škara PRAVILNIK Poštovani, podržavam Nacrt Pravilnika o izmjeni i dopuni Pravilnika o polaganju državne mature. Smatram da je ispit valjan ako se polože svi dijelovi ispita. Srdačan pozdrav Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
10 ROBERT POLJAN PRAVILNIK Poštovani, slažem se s predloženim izmjenama Pravilnika o polaganju državne mature. Smatram da je kod stranih jezika potrebno uvažiti vrednovanje svih vještina koje se provjeravanju ispitima državne mature. Srdačan pozdrav, Robert Poljan Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
11 renata andrović PRAVILNIK Poštovani, podržavam Pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o polaganju državne mature. Po mom mišljenju je ispravno da se ispit smatra položenim ukoliko su položeni svi njegovi dijelovi. Srdačan pozdrav Renata Andrović Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
12 Mirjana Puljar PRAVILNIK Poštovani, u potpunosti podržavam izmjene i dopune Pravilnika o polaganju državne mature. Svi dijelovi državne mature moraju biti položeni da bi se državna matura smatrala položenom. Budući student mora biti pismen bez obzira koji fakultet upisao. Isto tako se onda učenike moglo osloboditi polaganje ispita iz matematike ili engleskog jezika. Epidemija nije opravdanje za popuštanje i snižavanje kriterija već samo izgovor za manje rada, a više prepisivanja. Odgovoran učenik uči u svim uvjetima, a neodgovoran nalazi izlike. Što je s učenicima koji žive u teškim socioekonomskim uvjetima. Imaju li oni kakvih olakšica? Sdačan pozdrav, Mirjana Puljar Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
13 Željka Gal PRAVILNIK Poštovani, podržavam izmjene Pravilnika o izmjeni i dopuni Pravilnika o polaganju državne mature. Svaki dio ispita državne mature mora biti položen kao uvjet za konačan prolaz na samom ispitu. Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
14 Renata Milković Domazet PRAVILNIK Poštovani, slažem se s Pravilnikom o izmjeni i dopuni Pravilnika o polaganju državne mature. Smatram ispravnim da se ispit smatra položenim ukoliko su položeni svi njegovi dijelovi. Apsurdno mi je da državnu maturu iz jezika može položiti onaj tko nije uspio napisati riječ eseja. Lijepi pozdrav! Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
15 Irena Orlić Salaj PRAVILNIK Poštovani, više nego podržavam Prijedlog Pravilnika o izmjeni i dopuni Pravilnikao polaganju državne mature jer već je bilo krajnje vrijeme povratka na staro, odnosno da prolaz svakog dijela ispita uvjetuje konačan prolaz ispita. Unatoč pandemiji nije bilo dovoljno opravdanih razloga za sramotnim rješenjem kojem se pribjeglo jer se njime samo zagovara "kampanjski", površan rad, a to sigurno nije deviza kojom se vodi cjeloživotno učenje i škola za život. Srdačno! bilo je krajnje vrijeme Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
16 ANAMARIJA NERAD PRAVILNIK Poštovani, slažem se sa izmjenom Zakona. Ne vidim ništa loše u tome da se matura polaže u nekoliko dijelova, dapače, čak to vidim benefitom za učenike. Srdačan pozdrav, Anamarija Nerad Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
17 Jasminka Viljevac PRAVILNIK Poštovani, podržavam izmjene u Pravilniku jer smatram da nije u redu da pristupnik prođe državnu maturu, a da ne napiše niti jednu rečenicu u eseju. Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
18 Vlatka Đido PRAVILNIK Poštovani, U potpunosti podržavam Pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o polaganju državne mature. S poštovanjem, Vlatka Đido Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
19 Ivana Torjanac Matas PRAVILNIK Poštovani, podržavam izmjenu i dopunu Pravilnika o polaganju državne mature. Smatram da svi dijelovi ispita trebaju biti pozitivno ocijenjeni kako bi se ispit položio. Lijep pozdrav, Ivana Torjanac Matas Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
20 Biserka Vojnović PRAVILNIK Poštovani, podržavam izmjene i dopune Pravilnika o polaganju državne mature. Lijep pozdrav Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
21 Danijela Ivanović - Ižaković PRAVILNIK Poštovani, izmjene su korektne. LP Danijela Ivanović - Ižaković Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
22 JASMINKA BEREND PRAVILNIK Poštovani, Pravilnik o izmjeni i dopuni polaganja državne mature podržavam. S poštovanjem, Jasminka Berend Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
23 Jadranka Dunatov PRAVILNIK Poštovani, slažem se i podržavam pravilnik o izmjeni i dopuni pravilnika o polaganju državne mature. S poštovanjem! Jadranka Dunatov Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
24 Blaželjka Marić PRAVILNIK Postovani,slazem se sa izmjenama Pravilnika o drzavnoj maturi Blaželjka Marić Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
25 Sanja Skrabic PRAVILNIK Poštovani, u potpunosti podržavam izmjene i dopune Pravilnika o polaganju državne mature. S poštovanjem Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
26 Vivijana Krmpotić PRAVILNIK Poštovani, slažem se s prijedlogom Pravilnika o izmjeni i dopuni pravilnika o polaganju državne mature, Vivijana Krmpotić Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
27 Olivera Tadić PRAVILNIK Poštovani u potpunosti podržavam.izmjene i dopune Pravilnika o polaganju državne mature. Srdačan pozdrav, Olivera Tadić Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
28 JASMINKA LISAC PRAVILNIK Podržavam izmjenu i dopunu Pravilnika o polaganju državne mature smatrajući da je potrebno položiti sve dijelove ispita kako bi ispit bio pravovaljan. Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
29 Mirela Generalić PRAVILNIK Poštovani, Pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o polaganju državne mature u potpunosti podržavam. Srdačan pozdrav! Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
30 MIHAELA MARCELJAK ILIĆ PRAVILNIK Poštovani u potpunosti podržavam.izmjene i dopune Pravilnika o polaganju državne mature Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
31 Ružica Ivanković Ciotti PRAVILNIK Poštovani, u potpunosti podržavam izmjene i dopune Pravilnika o polaganju državne mature. Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
32 Vesna Vujasin Ilić PRAVILNIK Poštovani, podržavam Pravilnik o izmjeni i dopuni pravilnika o polaganju državne mature. Srdačan pozdrav Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
33 Branka Merlacchi PRAVILNIK Poštovani, u potpunosti se slažem s dopunom Pravilnika o izmjeni i dopuni pravilnika o polaganju državne mature jer smatram da su svi dijelovi cjeline jednako važni. Srdačan pozdrav, Branka Merlacchi Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
34 Tatjana Plantak PRAVILNIK Poštovani, podržavam izmjene i dopune Pravilnika o polaganju državne mature. Tatjana Plantak Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
35 Ivica Rumora PRAVILNIK Poštovani, u potpunosti podržavam nacrt Pravilnika o izmjeni i dopuni Pravilnika o polaganju držane mature. Nužno je položiti sve dijelove ispita, kako bi ispit bio pravovaljan. Srdačan pozdrav Ivica Rumora,prof Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
36 Ines Lovrić PRAVILNIK Poštovani, podržavam Pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o polaganju državne mature. Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
37 Robert Gortan PRAVILNIK Poštovani, podržavam pravilnik o izmjeni i dopuni pravilnika o polaganju državne mature. Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
38 Vlatka Antolić PRAVILNIK Slažem se u potpunosti. Ukoliko je esej dio ispita onda svakako treba položiti i taj dio jer u protivnome nema smisla. Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
39 Aleksandra Floreani PRAVILNIK Poštovani, U potpunosti podržavam izmjene i dopune pravilnika o polaganju državne mature. Aleksandra Floreani Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
40 Milojka Rataić PRAVILNIK Poštovani, slažem se s izmjenom i dopunom Pravilnika o polaganju Državne mature. Nema smisla da npr. pristupnik položi DM iz Hrvatskog jezika, a da je predao prazan list na eseju. Srdačan Pozdrav, Milojka Rataić Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
41 Antonela Dragobratović PRAVILNIK Poštovani, slažem se s promjenama koje se unesene u prijedlog pravilnika. Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
42 SAMIRA HRANIĆ PRAVILNIK Poštovani, u cijelosti podržavam Pravilnik o izmjeni i dopuni pravilnika o polaganju državne mature. Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
43 Milvana Pavletić PRAVILNIK Poštovani, podržavam izmjene u Pravilniku jer smatram da je važna cjelovitost ispita. Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
44 SNJEŽANA LOVRAKOVIĆ PRAVILNIK Podržavam pravilnik o izmjeni i dopuni pravilnika o polaganju državne mature. Srdačan pozdrav! Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
45 Tatjana Bašić PRAVILNIK Poštovani, u potpunosti se slažem sa izmjenama i dopunama Pravilnika o polaganju državne mature. Mislim da će se učenici ovako moći bolje pripremati za najvažniji korak u njihovom školovanju, a to je Državna matura. Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
46 Sanela Đurđević PRAVILNIK Poštovani, u potpunosti se slažem s izmjenom Pravilnika o polaganju državne mature. Smatram da će ova odluka pridonijeti tomu da će se učenici ozbiljnije pripremiti za sve dijelove ispita jer će znati da im o tome ovisi konačna ocjena iz predmeta koji polažu. Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
47 Ivana Smolčić Padjen PRAVILNIK Poštovani, podržavam Pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o polaganju državne mature. O IZMJENI I DOPUNI PRAVILNIKA O POLAGANJU DRŽAVNE MATURE Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
48 VESNA VUJEVIĆ PRAVILNIK Poštovani, u potpunosti se slažem i podržavam pravilnik o izmjeni i dopuni pravilnika o polaganju državne mature. Srdačan pozdrav Vesna Vujević Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
49 Kristijan Mitrečić PRAVILNIK Poštovani, U potpunosti podržavam izmjene i dopune pravilnika o polaganju državne mature. S poštovanjem Kristijan Mitrečić Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
50 Magdalena Ajduk PRAVILNIK Poštovani, slažem s Prijedlogom pravilnika o izmjeni i dopuni pravilnika o polaganju državne mature. Magdalena Ajduk Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
51 Suzana Đanić PRAVILNIK Poštovani, slažem s izmjenama u Pavilniku o izmjeni i dopuni pravilnika o polaganju državne mature. LP Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
52 IVAN REŽIĆ PRAVILNIK Poštovani, u potpunosti se slažem s izmjenama u Pravilniku jer smatram kako je svaki dio jezičnih ispita vrlo važan i neizostavan je dio cijelog ispita te zato svi dijelovi ispita trebaju biti položeni, a ne samo neki kao do sada. Lijep pozdrav Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
53 Nela Sikirica PRAVILNIK Poštovani, U potpunosti se slažem s izmjenama u Pavilniku o izmjeni i dopuni pravilnika o polaganju državne mature Srdačan pozdrav. Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
54 DARIO GEC PRAVILNIK Podržavam pravilnik o izmjeni i dopuni pravilnika o polaganju državne mature. Lp. Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
55 Ivanka Matešić PRAVILNIK, Članak 1. Poštovani, slažem se s prijedlogom izmjena i dopuna ovog Pravilnika. Također, mislim da bi se državna matura trebala smatrati položenom, ako su položeni svi prijavljeni ispiti. Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
56 Rajka Ivanko PRAVILNIK, Članak 1. Poštovani, podržavam izmjene u Pravilniku o polaganju državne mature, jer smatram da nije u redu da pristupnik prođe državnu maturu, a da ne napiše niti jednu rečenicu u eseju. Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
57 Udruga roditelja djece s oštećenjem vida i dodatnim poteškoćama u razvoju OKO PRAVILNIK, Članak 1. Da li ovaj stavak ima utjecaj u slučajevima kada je učenik zbog svojih teškoća oslobođen polaganja dijela ispita? Molimo da se stavak dopuni kako bi bio nedvosmislen. Nije prihvaćen Ističemo da se oslobađanje dijela ispita ili cijelog ispita za učenike s teškoćama, provodi na temelju odluke Povjerenstva NCVVO-a te se evidentira kao da je isti položen.Stavak stoga nije potrebno nadopuniti.
58 Anita Pahljina PRAVILNIK, Članak 1. Slažem se s prijedlogom Pravilnika o izmjeni i dopuni Pravilnika o polaganju državne mature. Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
59 MARTINA ŠPADIĆ PRAVILNIK, Članak 1. Poštovani, U potpunosti se slažem sa izmjenama i dopunama pravilnika o polaganju državne mature. Srdačan pozdrav Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
60 Ljiljana Štingl PRAVILNIK, Članak 1. Poštovani, U potpunosti se slažem sa izmjenama i dopunama pravilnika o polaganju državne mature. Učenici će zasigurno biti motiviraniji za učenje kad znaju da su uspješno položili jedino ako su pozitivno ocijenjena iz svih dijelova ispita. Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
61 SAMIRA HRANIĆ PRAVILNIK, Članak 1. Poštovani, iako se učenici, tijekom pripreme za državnu maturu, upoznaju s tim da ispit koji se polaže u više dijelova može biti položen jedino ako su položeni svi njegovi dijelovi, od iznimne je važnosti da to bude propisano Pravilnikom. Nakon toga neće više biti dvojbe i prigovora na ocjenjivanje ukoliko je položen samo jedan dio ispita koji se polaže u više dijelova. Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
62 Dijana Toljanić PRAVILNIK, Članak 1. Poštovani, suglasna sam i podržavam izmjene i dopune Pravilnika o polaganju državne mature. Ispravno je da se ispit smatra položenim ako su položeni svi njegovi dijelovi. Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
63 Vesna Dobronić PRAVILNIK, Članak 1. Poštovani, smatram da će ova odluka pozitivno djelovati na pokazano znanje i rezultate DM. Treba težiti ka izvrsnosti, a ne prolaznosti. Srdačan pozdrav Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
64 NATAŠA MODRIĆ TIĆAK PRAVILNIK, Članak 2. Poštovani, slažem se s izmjenama i dosadašnjim komentarima. Nadam se da će polučiti bar malo bolje rezultate. Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
65 Tijana Cvjetković PRAVILNIK, Članak 2. Poštovani ! U potpunosti podržavam Pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o polaganju držane mature. Svi dijelovi nekog ispita se moraju položiti! Srdačan pozdrav! Tijana Cvjetković Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
66 Viktorija Mrđenović PRAVILNIK, Članak 2. Poštovani, podržavam Pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o polaganju državne mature. L.p Viktorija M. Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.
67 Dunja Novak PRAVILNIK, Članak 2. Poštovani ! U potpunosti podržavam nacrt Pravilnika o izmjeni i dopuni Pravilnika o polaganju držane mature. Nužno je položiti sve dijelove ispita, kako bi ispit bio valjan. Srdačan pozdrav. Dunja Novak Primljeno na znanje Zahvaljujemo na uključivanju u savjetovanje.