Izvješće o provedenom savjetovanju - Prijedlog Programa praćenja kvalitete tekućih naftnih goriva za 2022. godinu

Redni broj
Korisnik
Područje
Komentar
Status odgovora
Odgovor
1 LUKOIL Croatia PROGRAM PRAĆENJA KVALITETE TEKUĆIH LUKOIL Croatia d.o.o. Poštovani, vezano za točku III.NAČIN UZORKOVANJA I UČESTALOST UZORKOVANJA TEKUĆIH NAFTNIH GORIVA NA BENZINSKIM POSTAJAMA / III.3.Broj uzorkovanja tekućih naftnih goriva na benzinskim postajama po dobavljačima i/ili distributerima na njihovim lokacijama, skrećemo pažnju da treba brisati broj uzorkovanja brodska goriva 1 uzorak. Naime, LUKOIL Croatia d.o.o. ne prodaje brodsko gorivo na svojim benzinskim postajama. Prihvaćen Vezano uz propisivanje kontrole brodskih goriva, s obzirom da su svi dobavljači iz prijedloga Programa na službenoj listi dobavljača brodskih goriva po lučkim kapetanijama u RH, Program se u poglavlju III. dodatno uskladio na način da je predmetno uzorkovanje opcijsko i nije obvezno u slučaju neprodaje navedenog brodskog goriva u tekućoj godini.
2 INA Industrija nafte d.d. PROGRAM PRAĆENJA KVALITETE TEKUĆIH Predlažemo uskladiti tekst Programa s novoobjavljenom Uredbom o kvaliteti TNG. Prihvaćen Program je usklađen sa novom Uredbom o kvaliteti tekućih naftnih goriva (NN, br. 131/21).
3 INA Industrija nafte d.d. PROGRAM PRAĆENJA KVALITETE TEKUĆIH, III.  Način uzorkovanja i učestalost uzorkovanja tekućih naftnih goriva na benzinskim postajama Poštovani, vezano za točku III.NAČIN UZORKOVANJA I UČESTALOST UZORKOVANJA TEKUĆIH NAFTNIH GORIVA NA BENZINSKIM POSTAJAMA odnosno III.3.Broj uzorkovanja tekućih naftnih goriva na benzinskim postajama po dobavljačima i/ili distributerima na njihovim lokacijama skrećemo pažnju da treba brisati brodska goriva 5 uzorkovanja u tablici na MPM. Naime, INA d.d. ne prodaje brodsko gorivo na MPM. Djelomično prihvaćen Vezano uz propisivanje kontrole brodskih goriva, s obzirom da su svi dobavljači iz prijedloga Programa na službenoj listi dobavljača brodskih goriva po lučkim kapetanijama u RH, Program se u Poglavlju III. dodatno uskladio na način da je predmetno uzorkovanje opcijsko i nije obvezno u slučaju neprodaje navedenog brodskog goriva u tekućoj godini.