Izvješće o provedenom savjetovanju - Nacrt natječaja za provedbu tipa operacije 8.6.1 „Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima“

Redni broj
Korisnik
Područje
Komentar
Status odgovora
Odgovor
1 Karlovačka županija  , 1. PREDMET, SVRHA I IZNOS RASPOLOŽIVIH SREDSTAVA NATJEČAJA Poštovani, predlažemo da se najviša visina javne potpore po projektu definira u iznosu do 1.000.000,00 eura, umjesto Nacrtom Natječaja predviđenih do 700.000,00 eura, obzirom da se ulaganja u tehnologiju i mehanizaciju iznimno visoka. Također predlažemo da intenzitet javne potpore iznosi 70%, umjesto Nacrtom Natječaja predviđenih 50%, barem za mlade poduzetnike te poduzetnike sa sjedištem na područjima s prirodnim i ostalim posebnim ograničenjima, kako bi se dodatno intenzivirala ulaganja. S poštovanjem, Nije prihvaćen Najviši iznos potpore od 700.000 EUR-a kao i intenzitet potpore od 50% propisani su u Programu ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. kod opisa provedbe ovog tipa operacije i navedeno nije moguće promijeniti u ovom Natječaju kako se predlaže.
2 Marko Mrkalj  , 1. PREDMET, SVRHA I IZNOS RASPOLOŽIVIH SREDSTAVA NATJEČAJA Obzirom da je Ministarstvo na svim ostalim natječajima napravilo unificirani prvi dio Natječaja vezano uz uvjete i intenzitete potpore smatram da i ovaj natječaj nije iznimka te da bi svakako trebao imati svoju komponentu vezano uz povećanje intenziteta potpore za 20% ukoliko ulaganje provodi mladi, ili ukoliko se ulaganje provodi na posebnim područjima tipa ZPO, GPP, SPEC i sl Nije prihvaćen Najviši iznos potpore od 700.000 EUR-a kao i intenzitet potpore od 50% propisani su u Programu ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. kod opisa provedbe ovog tipa operacije i navedeno nije moguće promijeniti u ovom Natječaju kako se predlaže.
3 Ivana Franić  , 1. PREDMET, SVRHA I IZNOS RASPOLOŽIVIH SREDSTAVA NATJEČAJA Predlaže se povećanje intenziteta potpore za dodatnih 20% za mlade investitore ili za one koji se prijavljuju iz područja ZPO-a iz razloga dodatnog stimulansa za mlade investitore kao i dodatni stimulans za razvijanje u mjestima značajnih prirodnih ograničenja. Intenzitet + 20% je na svim ostalim natječajima i nema razloga da ne bude i na ovom. Hvala Nije prihvaćen Najviši iznos potpore od 700.000 EUR-a kao i intenzitet potpore od 50% propisani su u Programu ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. kod opisa provedbe ovog tipa operacije i navedeno nije moguće promijeniti u ovom Natječaju kako se predlaže.
4 IVANA RUKAVINA HALILAGIĆ  , 1. PREDMET, SVRHA I IZNOS RASPOLOŽIVIH SREDSTAVA NATJEČAJA Poštovani, predlažem povećanje stope intenziteta potpore. Naime, prijedlog je da stavite svima 70% ili ako ne tako onda barem opcionalno mladim poduzetnicima i poduzetnicima čije tvrtke imaju sjedište u nerazvijenim područjima. Isto tako, s potporom od max 700.000,00 EUR više nije moguće ostvariti ciljeve i modernizirati tehnologiju i strojeve. Ovakva maksimalna visina potpore je bila 2018. godine kada je ovaj natječaj bio zadnji put objavljen i nije realno da bude identično i u 2022. godini kada su cijene izgradnje i kupovine strojeva daleko više. Molim Vas da ovaj prijedlog razmotrite i povećate maksimalnu visinu potpore. Nije prihvaćen Najviši iznos potpore od 700.000 EUR-a kao i intenzitet potpore od 50% propisani su u Programu ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. kod opisa provedbe ovog tipa operacije i navedeno nije moguće promijeniti u ovom Natječaju kako se predlaže.
5 SCHEPIN D.O.O.  , 1. PREDMET, SVRHA I IZNOS RASPOLOŽIVIH SREDSTAVA NATJEČAJA Poštovani, Predlaže se povećanje intenziteta javne potpore za dodatnih 20% za mlade investitore ili za one koji se prijavljuju iz područja ZPO-a iz razloga dodatnog stimulansa za mlade investitore kao i dodatni stimulans za razvijanje u mjestima značajnih prirodnih ograničenja. Intenzitet + 20% je na svim ostalim natječajima i nema razloga da ne bude i na ovom. Također, Iz razloga ogromnih poskupljenja kojima svjedočimo zadnje dvije godine, predlaže se da, najviša visina javne potpore po projektu iznosi do 1.000.000 EUR. Jer mehanizacija je u prosijeku poskupila za 40% i nova i polovna što čini svaki projekt vezan uz ovaj natječaj kao veliki projekt. Danas je mehanizacija izuzetno skupa i vrlo lako se dolazi do gornje granice visine javne potpore po projektu. Na taj način bi se podržalo ozbiljne projekte i investicije. Lijep pozdrav. Nije prihvaćen Najviši iznos potpore od 700.000 EUR-a kao i intenzitet potpore od 50% propisani su u Programu ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. kod opisa provedbe ovog tipa operacije i navedeno nije moguće promijeniti u ovom Natječaju kako se predlaže.