Izvješće o provedenom savjetovanju - Pravilnik o izmjeni Pravilnika o obrascima i evidencijama putnih isprava hrvatskih državljana te načinu dostave i preuzimanja izrađenih putovnica

Redni broj
Korisnik
Područje
Komentar
Status odgovora
Odgovor
1 Hana Burazin PRAVILNIK O IZMJENI PRAVILNIKA O OBRASCIMA I EVIDENCIJAMA PUTNIH ISPRAVA HRVATSKIH DRŽAVLJANA TE NAČINU DOSTAVE I PREUZIMANJA IZRAĐENIH PUTOVNICA Poštovani, smatram kako je dosadašnja organizacija preuzimanja i izdavanja putnih isprava loše organizirana. Dostava putnih isprava na kućnu adresu ili bolja organizacija preuzimanja isprava u ustanovama jako bi olakšala proces. lijep pozdrav! Hana Burazin Nije prihvaćen Važeći Pravilnik o obrascima i evidencijama putnih isprava hrvatskih državljana te načinu dostave i preuzimanja izrađenih putovnica (»Narodne novine«, br. 4/2010., 22/2010. – ispravak, 85/2015., 118/2015., 130/2017., 124/2019. i 27/2021.) već sadrži odredbu prema kojoj se putovnica koja se izdaje u redovnom postupku može na zahtjev podnositelja zahtjeva za izdavanje putovnice dostaviti na adresu prebivališta ili boravišta podnositelja zahtjeva. Također, građani kojima je već ranije izdana putovnica, te koji imaju eOsobnu iskaznicu ne stariju od godinu dana, s identifikacijskim i potpisnim certifikatom, mogu i bez dolaska u policijsku upravu/policijsku postaju, elektroničkim putem podnijeti zahtjev za izdavanje putovnice kroz sustav e-Građani Za podnošenje zahtjeva za izdavanje putovnice i za preuzimanje putovnice u policijskim upravama koje do sada imaju instalirane eRedomate moguće je koristiti uslugu rezerviranja reda čekanja putem mobilne aplikacije eRedomat, odnosno rezervaciju termina za pojedine poslovne procese. Putem mobilne aplikacije moguće je rezervirati termin za podnošenje zahtjeva za izdavanje putovnice i za preuzimanje izrađenih putovnica.
2 Kaja Mahečić PRAVILNIK O IZMJENI PRAVILNIKA O OBRASCIMA I EVIDENCIJAMA PUTNIH ISPRAVA HRVATSKIH DRŽAVLJANA TE NAČINU DOSTAVE I PREUZIMANJA IZRAĐENIH PUTOVNICA Poštovani, smatram kako je dosadašnja organizacija preuzimanja i izdavanja putnih isprava loše organizirana. Dostava putnih isprava na kućnu adresu ili bolja organizacija preuzimanja isprava u ustanovama jako bi olakšala proces. lijep pozdrav! Kaja Mahečić Nije prihvaćen Važeći Pravilnik o obrascima i evidencijama putnih isprava hrvatskih državljana te načinu dostave i preuzimanja izrađenih putovnica (»Narodne novine«, br. 4/2010., 22/2010. – ispravak, 85/2015., 118/2015., 130/2017., 124/2019. i 27/2021.) već sadrži odredbu prema kojoj se putovnica koja se izdaje u redovnom postupku može na zahtjev podnositelja zahtjeva za izdavanje putovnice dostaviti na adresu prebivališta ili boravišta podnositelja zahtjeva. Također, građani kojima je već ranije izdana putovnica, te koji imaju eOsobnu iskaznicu ne stariju od godinu dana, s identifikacijskim i potpisnim certifikatom, mogu i bez dolaska u policijsku upravu/policijsku postaju, elektroničkim putem podnijeti zahtjev za izdavanje putovnice kroz sustav e-Građani Za podnošenje zahtjeva za izdavanje putovnice i za preuzimanje putovnice u policijskim upravama koje do sada imaju instalirane eRedomate moguće je koristiti uslugu rezerviranja reda čekanja putem mobilne aplikacije eRedomat, odnosno rezervaciju termina za pojedine poslovne procese. Putem mobilne aplikacije moguće je rezervirati termin za podnošenje zahtjeva za izdavanje putovnice i za preuzimanje izrađenih putovnica.
3 Tara Matić PRAVILNIK O IZMJENI PRAVILNIKA O OBRASCIMA I EVIDENCIJAMA PUTNIH ISPRAVA HRVATSKIH DRŽAVLJANA TE NAČINU DOSTAVE I PREUZIMANJA IZRAĐENIH PUTOVNICA Poštovani, smatram kako bi dostavljanje izrađenih putovnica na kućnu adresu ili bolja organizacija pri preuzimanju isprava u ustanovama opravdala dosadašnju lošu organizaciju pri izradi i preuzimanju dokumenata. Također cijeli proces bi bio olakšan. Lijep pozdrav Nije prihvaćen Važeći Pravilnik o obrascima i evidencijama putnih isprava hrvatskih državljana te načinu dostave i preuzimanja izrađenih putovnica (»Narodne novine«, br. 4/2010., 22/2010. – ispravak, 85/2015., 118/2015., 130/2017., 124/2019. i 27/2021.) već sadrži odredbu prema kojoj se putovnica koja se izdaje u redovnom postupku može na zahtjev podnositelja zahtjeva za izdavanje putovnice dostaviti na adresu prebivališta ili boravišta podnositelja zahtjeva. Također, građani kojima je već ranije izdana putovnica, te koji imaju eOsobnu iskaznicu ne stariju od godinu dana, s identifikacijskim i potpisnim certifikatom, mogu i bez dolaska u policijsku upravu/policijsku postaju, elektroničkim putem podnijeti zahtjev za izdavanje putovnice kroz sustav e-Građani Za podnošenje zahtjeva za izdavanje putovnice i za preuzimanje putovnice u policijskim upravama koje do sada imaju instalirane eRedomate moguće je koristiti uslugu rezerviranja reda čekanja putem mobilne aplikacije eRedomat, odnosno rezervaciju termina za pojedine poslovne procese. Putem mobilne aplikacije moguće je rezervirati termin za podnošenje zahtjeva za izdavanje putovnice i za preuzimanje izrađenih putovnica.
4 Lorena Orešković PRAVILNIK O IZMJENI PRAVILNIKA O OBRASCIMA I EVIDENCIJAMA PUTNIH ISPRAVA HRVATSKIH DRŽAVLJANA TE NAČINU DOSTAVE I PREUZIMANJA IZRAĐENIH PUTOVNICA Poštovani, Smatram kako je dosadašnja organizacija preuzima i izdavanja putnih isprava loše organizirana. Dostava putnih isprava na kućnu adresu ili bolja organizacija preuzimanja isprava u ustanovama bi jako olakšala proces. Lijep pozdrav! Nije prihvaćen Važeći Pravilnik o obrascima i evidencijama putnih isprava hrvatskih državljana te načinu dostave i preuzimanja izrađenih putovnica (»Narodne novine«, br. 4/2010., 22/2010. – ispravak, 85/2015., 118/2015., 130/2017., 124/2019. i 27/2021.) već sadrži odredbu prema kojoj se putovnica koja se izdaje u redovnom postupku može na zahtjev podnositelja zahtjeva za izdavanje putovnice dostaviti na adresu prebivališta ili boravišta podnositelja zahtjeva. Također, građani kojima je već ranije izdana putovnica, te koji imaju eOsobnu iskaznicu ne stariju od godinu dana, s identifikacijskim i potpisnim certifikatom, mogu i bez dolaska u policijsku upravu/policijsku postaju, elektroničkim putem podnijeti zahtjev za izdavanje putovnice kroz sustav e-Građani Za podnošenje zahtjeva za izdavanje putovnice i za preuzimanje putovnice u policijskim upravama koje do sada imaju instalirane eRedomate moguće je koristiti uslugu rezerviranja reda čekanja putem mobilne aplikacije eRedomat, odnosno rezervaciju termina za pojedine poslovne procese. Putem mobilne aplikacije moguće je rezervirati termin za podnošenje zahtjeva za izdavanje putovnice i za preuzimanje izrađenih putovnica.
5 Ema Hećimović PRAVILNIK O IZMJENI PRAVILNIKA O OBRASCIMA I EVIDENCIJAMA PUTNIH ISPRAVA HRVATSKIH DRŽAVLJANA TE NAČINU DOSTAVE I PREUZIMANJA IZRAĐENIH PUTOVNICA Poštovani, predlažem kako bih bilo najbolje osmisliti novi način preuzimanja izrađenih putovnica, zbog prevelikih gužvi i nepotrebnog čekanja prilikom njegova preuzimanja uživo. Smatram kako opcija slanja na kućnu adresu ne bi bila loša alternativa, dok se ne nađe neki bolji i brži način. Npr. uvođenja termina preuzimanja... S poštovanjem, Ema Hećimović Nije prihvaćen Važeći Pravilnik o obrascima i evidencijama putnih isprava hrvatskih državljana te načinu dostave i preuzimanja izrađenih putovnica (»Narodne novine«, br. 4/2010., 22/2010. – ispravak, 85/2015., 118/2015., 130/2017., 124/2019. i 27/2021.) već sadrži odredbu prema kojoj se putovnica koja se izdaje u redovnom postupku može na zahtjev podnositelja zahtjeva za izdavanje putovnice dostaviti na adresu prebivališta ili boravišta podnositelja zahtjeva. Također, građani kojima je već ranije izdana putovnica, te koji imaju eOsobnu iskaznicu ne stariju od godinu dana, s identifikacijskim i potpisnim certifikatom, mogu i bez dolaska u policijsku upravu/policijsku postaju, elektroničkim putem podnijeti zahtjev za izdavanje putovnice kroz sustav e-Građani Za podnošenje zahtjeva za izdavanje putovnice i za preuzimanje putovnice u policijskim upravama koje do sada imaju instalirane eRedomate moguće je koristiti uslugu rezerviranja reda čekanja putem mobilne aplikacije eRedomat, odnosno rezervaciju termina za pojedine poslovne procese. Putem mobilne aplikacije moguće je rezervirati termin za podnošenje zahtjeva za izdavanje putovnice i za preuzimanje izrađenih putovnica.