Izvješće o provedenom savjetovanju - Savjetovanje s javnošću o Odluci o izmjeni Odluke o donošenju Nastavnog plana posebnih kurikuluma za srednju školu

Redni broj
Korisnik
Područje
Komentar
Status odgovora
Odgovor
1 Alta Pavin Banović ODLUKU O IZMJENI ODLUKE O DONOŠENJU NASTAVNOG PLANA POSEBNIH KURIKULUMA ZA SREDNJU ŠKOLU Izmjena odluke o donošenju Nastavnog plana posebnih kurikuluma za srednju školu, nadam se da postoji razlog zašto se odgađa za iduću šk. godinu... neophodno je ponuditi učenicima što prije... S poštovanjem. Primljeno na znanje Zahvaljujemo na komentaru. Izmjenom odluke njezina se primjena planira za školsku godinu 2024./2025. od I. razreda srednje škole, te postupno kroz naredne školske godine, kako bi se učenicima koji su započeli obrazovanje omgućio završetak sukladno upisanom program obrazovanja.
2 Ksandra Sinožić ODLUKU O IZMJENI ODLUKE O DONOŠENJU NASTAVNOG PLANA POSEBNIH KURIKULUMA ZA SREDNJU ŠKOLU Poštovani, slažem se s odlukom. Primljeno na znanje Zahvaljujemo na komentaru.
3 Vedran Lakovic ODLUKU O IZMJENI ODLUKE O DONOŠENJU NASTAVNOG PLANA POSEBNIH KURIKULUMA ZA SREDNJU ŠKOLU Poštovani, ispravno je uvoditi kurikulume eksperimentalno u srednje škole. Učenici se nakon završene srednje škole nađu na tržištu rada i tad je potrebno pokazati svoju radnu sposobnost i znanje. Uz dobar se kurikulum, i nastavnike koji potiču učenike na izvrsnost, odmah uspjeh i vidi. Lp, Vedran Laković Primljeno na znanje Zahvaljujemo na komentaru.
4 NIKOLA BIŠKUP ODLUKU O IZMJENI ODLUKE O DONOŠENJU NASTAVNOG PLANA POSEBNIH KURIKULUMA ZA SREDNJU ŠKOLU Poštovani, smatram ispravnim uvođenje nastavnog plana posebnih kurikuluma za srednju školu postupno kroz nastavne godine. Time učenici koji su počeli po jednom kurikulumu završe po istom. Također smatram da je uvođenje novih kurikuluma potrebno zbog toga što se tržište rada mijenja. Školski se sustav treba prilagođavati potrebama tržišta rada, a sve u cilju stjecanja potrebnih kompetencija za određeno zanimanje. Što se tiče izvedbe nastavnog procesa, smatram da je nastavnik osoba koja može uvesti promjene individualno i to na način da prema zadanim ishodima kreativno osmisli nastavni proces kako bi učenici što lakše ostvarili ishode učenja. Stoga kombinacija uvođenja novih kurikuluma i kreativnost nastavnika uvelike dovodi do unapređenja nastavnog procesa, a krajnji rezultat su zadovoljni i uspješni učenici koji će biti izvrsni kandidati na tržištu rada. S poštovanjem, Nikola Biškup Primljeno na znanje Zahvaljujemo na komentaru.
5 Alenka Šimić ODLUKU O IZMJENI ODLUKE O DONOŠENJU NASTAVNOG PLANA POSEBNIH KURIKULUMA ZA SREDNJU ŠKOLU, I. Poštovani, slažem se sa odlukom o izmjeni odluke o donošenju nastavnog plana posebnih kurikuluma za srednju školu. Naime, ta će odluka doprinijeti sustavnom i slojevitom uvođenju nastavnog plana posebnih kurikuluma te rezultirati kvalitetnijom povezanosti sadržaja kurikuluma. Alenka Šimić Primljeno na znanje Zahvaljujemo na komentaru.