Izvješće o provedenom savjetovanju - Savjetovanje o nacrtu prijedloga Pravilnika o obliku i sadržaju dodatnih podataka za statističke i druge potrebe

Redni broj
Korisnik
Područje
Komentar
Status odgovora
Odgovor
1 Ida Loher PRIJEDLOG PRAVILNIKA O OBLIKU I SADRŽAJU DODATNIH PODATAKA ZA STATISTIČKE I DRUGE POTREBE Statističko prikupljanje podataka putem anketnog listića koji se dostavlja poštom nepotrebno je trošenje vremena kada su svi ti podaci vidljivi iz drugih dokumenata koji se redovno se predaju i mogu se naći preko OIB-a. Primljeno na znanje Podaci koji se odnose na strukturu poslovanja poduzetnika nisu dostupni niti u jednom administrativnom izvoru, a dio su obveznih podataka proizašlih iz EU regulativa iz područja statistike, te ih je Državni zavod za statistiku, kao dio Europskog statističkog sustava, dužan osigurati. Što se tiče ostalih podataka, Državni zavod za statistiku ulaže napore na povećanju upotrebe administrativnih podataka za statističke svrhe, te se stoga kontinuirano radi na proširenju suradnje s posjednicima administrativnih izvora podataka gdje je to moguće.
2 Sunčana Kapov PRIJEDLOG PRAVILNIKA O OBLIKU I SADRŽAJU DODATNIH PODATAKA ZA STATISTIČKE I DRUGE POTREBE Pod L fali naknada psihijatru nakon ispunjavanja upitnika! Čemu služi OIB? Ako ministarstvo financija zanimaju ovi podaci neka plati izradu programa koji bi ih selektirao iz dostupnih baza, a ako one nisu kompatibilne valjalo bi se oko toga malo potruditi? Primljeno na znanje Podaci koji se odnose na strukturu poslovanja poduzetnika nisu dostupni niti u jednom administrativnom izvoru, a dio su obveznih podataka proizašlih iz EU regulativa iz područja statistike, te ih je Državni zavod za statistiku, kao dio Europskog statističkog sustava, dužan osigurati. Što se tiče ostalih podataka, Državni zavod za statistiku ulaže napore na povećanju upotrebe administrativnih podataka za statističke svrhe, te se stoga kontinuirano radi na proširenju suradnje s posjednicima administrativnih izvora podataka gdje je to moguće.
3 Grga K PRIJEDLOG PRAVILNIKA O OBLIKU I SADRŽAJU DODATNIH PODATAKA ZA STATISTIČKE I DRUGE POTREBE Zašto poduzetnici moraju gubiti vrijeme na podatke koji su vidljivi u poreznim prijavama, uplatama HZZO-u, HZMO-u i sl.?! Digitalno doba je očito zastalo na slovenskoj granici. Molim da ga propustite u Hrvatsku! Naziv za takav način pristupanja podacima je "umrežavanje baza podataka" i iste sadrže puno više informacija, te što je važnije, istinitije jer podaci koje poduzetnici predaju anketnim načinom mogu biti slučajno ili namjerno krivi. Primljeno na znanje Podaci koji se odnose na strukturu poslovanja poduzetnika nisu dostupni niti u jednom administrativnom izvoru, a dio su obveznih podataka proizašlih iz EU regulativa iz područja statistike, te ih je Državni zavod za statistiku, kao dio Europskog statističkog sustava, dužan osigurati. Što se tiče ostalih podataka, Državni zavod za statistiku ulaže napore na povećanju upotrebe administrativnih podataka za statističke svrhe, te se stoga kontinuirano radi na proširenju suradnje s posjednicima administrativnih izvora podataka gdje je to moguće.