Izvješće o provedenom savjetovanju - Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu prijedloga Odluke o izmjenama Odluke o visini naknade za tehnički preglede i druge poslove koji se obavljaju u stanicama za tehničke preglede vozila

Redni broj
Korisnik
Područje
Komentar
Status odgovora
Odgovor
1 Tomislav Vidić ODLUKA O IZMJENAMA ODLUKE O VISINI NAKNADA ZA TEHNIČKI PREGLED I DRUGE POSLOVE KOJI SE OBAVLJAJU U STANICAMA ZA TEHNIČKE PREGLEDE VOZILA Postovanje! Kad planirate ukinuti visestruku naplatu "naknade za upotrebu cesta"? Potreban je i poseban porez na blindirana i luksuzna vozila. Zbog prekomjerne mase ostecuju kolnik, ispustaju daleko vece kolicine staklenickih plinova, luksuzne funkcije poput masazera, tv, dvd, zatamljenih stakala i sl. smanjuju sigurnost u prometu. Tomislav Vidic ing.meh. odrzavanja motornih vozila Primljeno na znanje Komentar se ne odnosi na predložene izmjene Odluke. Ministarstvo unutarnjih poslova nema zakonsku ovlast Odlukom o visini naknada za tehnički pregled i druge poslove koji se obavljaju u stanicama za tehničke preglede vozila regulirati pitanja naknade za uporabu cesta i poreza na vozila.
2 Robert Ćaran ODLUKA O IZMJENAMA ODLUKE O VISINI NAKNADA ZA TEHNIČKI PREGLED I DRUGE POSLOVE KOJI SE OBAVLJAJU U STANICAMA ZA TEHNIČKE PREGLEDE VOZILA, Članak 1. Ne znam koji je razlog, odnosno zašto bi bilo točnije riječ "registracijskih" zamijeniti riječju "registarskih!???? (Članak 1, U rednom broju 17......) Primljeno na znanje Provodi se terminološko usklađivanje s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.