Izvješće o provedenom savjetovanju - Savjetovanje o Nacrtu Provedbenog programa imunizacije, seroprofilakse i kemoprofilakse za posebne skupine stanovništva i pojedince pod povećanim rizikom od: tuberkuloze, hepatitisa A i B, bjesnoće, žute groznice, kolere, trbušnog tifusa, tetanusa, malarije, streptokokne bolesti, haemophilus influenzae - invazivne bolesti, meningokokne bolesti i HPV infekcije u 2019. godini

Redni broj
Korisnik
Područje
Komentar
Status odgovora
Odgovor
1 Zrinka Josipović PROVEDBENI PROGRAM IMUNIZACIJE, SEROPROFILAKSE I KEMOPROFILAKSE ZA POSEBNE SKUPINE STANOVNIŠTVA  I POJEDINCE POD POVEĆANIM RIZIKOM OD: TUBERKULOZE, HEPATITISA A I B, BJESNOĆE, ŽUTE GROZNICE, KOLERE, TRBUŠNOG TIFUSA, TETANUSA, MALARIJE, STREPTOKOKNE BOLESTI, HAEMOPHILUS INFLUENZAE - INVAZIVNE BOLESTI, MENINGOKOKNE BOLESTI I HPV INFEKCIJE U 2019. GODINI Poštovani! Molim Vas odgovor na pitanje: iz kojeg se razloga davanju lijeka u obliku cjepiva ne provodi zakonska obveza zdravstvenog djelatnika-cjepitelja za pisanim oblikom informiranog pristanka na odgovarajućem obrascu prema pacijentu, odnosno skrbniku? Srdačan pozdrav Primljeno na znanje Dostavljeni upit ne sadrži komentar, stav niti prijedlog na nacrt ovoga provedbenog programa.
2 JOSIP MAJCAN PROVEDBENI PROGRAM IMUNIZACIJE, SEROPROFILAKSE I KEMOPROFILAKSE ZA POSEBNE SKUPINE STANOVNIŠTVA  I POJEDINCE POD POVEĆANIM RIZIKOM OD: TUBERKULOZE, HEPATITISA A I B, BJESNOĆE, ŽUTE GROZNICE, KOLERE, TRBUŠNOG TIFUSA, TETANUSA, MALARIJE, STREPTOKOKNE BOLESTI, HAEMOPHILUS INFLUENZAE - INVAZIVNE BOLESTI, MENINGOKOKNE BOLESTI I HPV INFEKCIJE U 2019. GODINI Poštovani, kao roditelj djeteta u srednjoj školi želi Vam prvo zahvaliti za mogućnost cijepljena djeteta i u srednjoškolskoj dobi protiv HPVa. Međutim, molim Vas za objašnjenje vezano uz cijepljenje. Naveli ste da je cijepljenje preporučeno, ali ovisi o raspoloživosti, a najdulje do 1.7.2019. Takva informacija je zbunjujuća za nas roditelje jer kako ćemo znati je li cjepivo raspoloživo. Smatram da bi bilo mnogo korisnije da prvo ispitate interes srednjoškolaca i onda omogućite svima koji su potvrdili interes za cjepljenje. Uz srdačne pozdrave Primljeno na znanje Primljeno na znanje.