KONTROLNA LISTA DOBAVLJAČA
NAPOMENA: Služiti se Popisom odobrenih i vrednovanih dobavljača objavljenim na mrežnim stranicama Agencije za plaćanja te uputama navedenima ispod tablice na ovom obrascu!
Datum: ___________________________________
NAZIV ŠKOLE_________________________________________________________________________
PROIZVOD KOJI ŠKOLA ŽELI NARUČITI |
|
(upisati jedan proizvod za koji se provodi bodovanje)
DOBAVLJAČ (upisati naziv i adresu skladišta dobavljača) |
KRITERIJ |
BODOVI |
|
|
Kriterij 1
Mjesto koje dobavljač zauzima na Popisu odobrenih i vrednovanih dobavljača |
A: _____________ |
B: ______________
|
Kriterij 2
Udaljenost skladišta od škole |
C) do 25 km…………………………….. 16 bodova
D) od 26 do 50 km……………………….. 8 bodova
E) od 51 do 75 km……………………….. 5 bodova
F) od 76 do 100 km……………………… 3 boda
G) preko 100 km………………………… 1 bod |
||
UKUPNO BODOVA * (B+(C+D+E+F+G)):
|
|
KRITERIJ 1
A Upisati redni broj mjesta dobavljača koje isti zauzima na Popisu odobrenih i vrednovanih dobavljača iz članka 5. Pravilnika.
B Broj bodova koji se dodjeljuje dobavljaču na temelju A je obrnuto proporcionalan rednom mjestu koje dobavljač zauzima na Popisu odobrenih i vrednovanih dobavljača (npr. ako je ukupno na razini županije odobreno i vrednovano 5 dobavljača i svih 5 u ponudi imaju željeni proizvod za koji škola provodi postupak odabira, a dotični dobavljač zauzima prvo mjesto na Popisu odobrenih i vrednovanih dobavljača, treba mu dodijeliti 5 bodova, drugi po redu dobiva 4 boda, treći 3, itd.).
KRITERIJ 2
C, D, E, F, G Provjeriti udaljenost adrese skladišta od škole izraženu u km i zaokružiti odgovarajuće slovo (C, D, E, F i G) i njemu pridruženi iznos bodova.
*UKUPAN BROJ BODOVA jednak je zbroju bodova pod B i jednom od zaokruženih iznosa pod C, D, E, F, G.
* U slučaju da dva ili više dobavljača, nakon provedenog postupka bodovanja u skladu s gore navedenim uputama, imaju isti broj bodova, škola prednost daje onom dobavljaču koji zauzima više mjesto na Popisu odobrenih i vrednovanih dobavljača iz članka 5. Pravilnika.
Napomena: čuvati ovaj dokument zajedno s drugom dokumentacijom povezanom s provedbom Školske sheme 2021/2022.
- Ukupno komentara:
- Ukupno općih komentara:
- Ukupno nadopuna teksta:
KRITERIJI VREDNOVANJA DOBAVLJAČA – MLIJEKO I MLIJEČNI PROIZVODI
1. |
Kontinuitet i održivost isporuke |
50 bodova |
|
Organizacijski oblik poslovnog subjekta / Način poslovanja |
Najviše 20 bodova |
1.1 |
Proizvođačka organizacija (stavlja proizvod na tržište) |
20 |
1.2 |
Otkupljivač/prerađivač (mljekara) |
15 |
1.3 |
Trgovac u maloprodaji |
5 |
|
Dostavni kapaciteti/raspolaganje |
Najviše 10 bodova |
1.4 |
Više vozila za dostavu |
10 |
1.5 |
Jedno vozilo za dostavu |
5 |
|
Raspoložive vrste proizvoda |
Najviše 10 bodova |
1.6 |
> 5 proizvoda |
10 |
1.7 |
4-5 proizvoda |
8 |
1.8 |
1-3 proizvoda |
6 |
|
Oblik dostave mlijeka |
Najviše 10 bodova |
1.9 |
Pasterizirano |
10 |
1.10 |
Sterilizirano / u ambalaži 0,2L |
5 |
1.11 |
Pasterizirano i sterilizirano / u ambalaži 0,2L |
8 |
2. |
Geografska pokrivenost područja dostave
|
10 bodova |
2.1 |
Jedna županija |
10 |
2.2 |
Više županija |
8 |
3. |
Ekološka proizvodnja i dobra okolišna praksa (bodovi se mogu zbrajati) |
20 bodova |
3.1 |
Ekološki proizvođač |
15 |
3.2 |
Nije ekološki proizvođač, ali dostavlja proizvode iz ekološke proizvodnje |
10 |
3.4 |
Korisnik Mjere 14 – Dobrobit životinja |
5 |
4. |
Poštivanje načela jednakih mogućnosti |
5 bodova |
4.1 |
Reintegrira osobu/e s invaliditetom i/ili umanjenom radnom sposobnošću u radne procese (osoba/e je/su zaposlena/e ili je/su član/ovi jednog od organizacijskih oblika poslovnog subjekta iz točaka 1.1. do 1.3.) |
5 |
5. |
Uključenost i/ili implementacija sustava kvalitete hrane i/ili sustav označavanja hrane kao jamstva sljedivosti |
5 bodova |
5.1 |
Za sljedeće europske i nacionalne oznake kvalitete proizvoda prihvatljivih za mjeru Distribucija i/ili isporuka u okviru Školske sheme: - zaštićena oznaka izvornosti - zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla - dobrovoljni nacionalni sustav kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda – Dokazana kvaliteta |
5 |
MAKSIMALNI BROJ BODOVA |
Najviše 90 bodova |
KRITERIJI ZA VREDNOVANJE DOBAVLJAČA – VOĆE I POVRĆE
1. |
Kontinuitet i održivost isporuke |
54 |
|
Organizacijski oblik poslovnog subjekta / Način poslovanja |
Najviše 20 bodova |
1.1 |
Proizvođač/ proizvođačka organizacija/ zadruga |
20 |
1.2 |
Proizvođač/otkupljivač |
15 |
1.3 |
Otkupljivač |
10 |
1.4. |
Trgovac u maloprodaji |
5 |
|
Skladištenje proizvoda |
Najviše 6 bodova |
1.4 |
Skladištenje proizvoda u objektima sa sustavima za održavanje kvalitete i svježine (npr. ULO “Ultra low oxygen”, ULE “ultra low ethylene”, RCA “rapid controlled atmosphere”, LECA “low ethylene controlled atmosphere”, DCA “dynamic controlled atmosphere”, IOS “initial oxygen stress” i sl.
|
6 |
1.5 |
Skladištenje proizvoda u objektima bez sustava za održavanje kvalitete i svježine |
3 |
|
Dostavni kapaciteti/raspolaganje (bodovi se mogu zbrajati) |
Najviše 3 boda |
1.6 |
Više vozila za dostavu |
2 |
|
Jedno vozilo za dostavu |
1 |
1.7 |
Vozilo/a posjeduje rashladni uređaj za održavanje kvalitete i svježine |
1 |
|
Raspoložive vrste proizvoda |
Najviše 7 bodova |
1.9 |
> 5 proizvoda |
7 |
1.10 |
4-5 proizvoda |
6 |
1.11 |
1-3 proizvoda |
5 |
|
Oblik dostave proizvoda |
Najviše 8 bodova |
1.12 |
Pretpakiranje/zapakirano (ambalaža u potpunosti ili djelomično zatvara voće i povrće na takav način da sadržaj ne može biti promijenjen bez otvaranja ili vidne promjene ambalaže) |
8 |
1.13 |
Rasuto stanje (nepakirano) |
5 |
|
Priprema proizvoda za distribuciju |
Najviše 10 bodova |
1.14 |
Proizvod se priprema za distribuciju:
- za svježe voće i povrće: čišćenje i pranje, rezanje, ljuštenje, podrezivanje, sušenje voća i povrća bez njegove transformacije u prerađeno voće i povrće;
- za prerađevine: cijeđenje/voćni sok |
10 |
2. |
Geografska pokrivenost područja dostave |
Najviše 10 bodova |
2.1 |
Jedna županija |
10 |
2.2 |
Više županija |
7 |
3. |
Ekološka proizvodnja i dobra okolišna praksa (bodovi se mogu zbrajati) |
Najviše 20 bodova |
3.1 |
Ekološki proizvođač |
15 |
3.2 |
Nije ekološki proizvođač, ali dostavlja proizvode iz ekološke proizvodnje |
10 |
3.4 |
Korisnik Mjere 10 - Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene |
5 |
4. |
Poštivanje načela jednakih mogućnosti |
Najviše 3 boda |
4.1 |
Reintegrira osobu/e s invaliditetom i/ili umanjenom radnom sposobnošću u radne procese (osoba/e je/su zaposlena/e ili je/su član/ovi jednog od organizacijskih oblika poslovnog subjekta iz točaka 1.1. do 1.4.) |
3 |
5. |
Uključenost u i/ili implementacija sustava kvalitete hrane i/ili sustava označavanja hrane kao jamstva sljedivosti |
Najviše 5 bodova |
5.1 |
Proizvođači (točka 1.1.) proizvoda prihvatljivih za mjeru Distribucija i/ili isporuka u okviru Školske sheme koji nose jednu od sljedećih europskih i nacionalnih oznake kvalitete: zaštićena oznaka izvornosti, zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla i dobrovoljni nacionalni sustav kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda – Dokazana kvaliteta |
5 |
6. |
Broj godina sudjelovanja u Školskoj shemi (od šk. god. 2013/2014; zaključno sa šk. god. 2020/2021); |
Najviše 8 bodova |
6.1 |
Osam |
8 |
6.2 |
Sedam |
7 |
6.3 |
Šest |
6 |
6.4 |
Pet |
5 |
Četiri |
4 |
|
6.6 |
Tri |
3 |
6.7 |
Dva |
2 |
6.8 |
Jedan |
1 |
MAKSIMALNI BROJ BODOVA |
Najviše 100 bodova |
Komentari