Savjetovanje s javnošću za Kontrolnu listu i Kriterije vrednovanja dobavljača (voće i povrće, mlijeko i mliječni proizvodi) u okviru programa Školske sheme u školskoj godini 2021./2022.
- Ukupno komentara: 4
- Ukupno općih komentara: 4
- Ukupno nadopuna teksta: 0
Savjetovanje s javnošću za Kontrolnu listu i Kriterije vrednovanja dobavljača (voće i povrće, mlijeko i mliječni proizvodi) u okviru programa Školske sheme u školskoj godini 2021./2022.
KONTROLNA LISTA DOBAVLJAČA
NAPOMENA: Služiti se Popisom odobrenih i vrednovanih dobavljača objavljenim na mrežnim stranicama Agencije za plaćanja te uputama navedenima ispod tablice na ovom obrascu!
Datum: ___________________________________
NAZIV ŠKOLE_________________________________________________________________________
PROIZVOD KOJI ŠKOLA ŽELI NARUČITI
(upisati jedan proizvod za koji se provodi bodovanje)
DOBAVLJAČ
(upisati naziv i adresu skladišta dobavljača)
KRITERIJ
BODOVI
Kriterij 1
Mjesto koje dobavljač zauzima na Popisu odobrenih i vrednovanih dobavljača
A: _____________
B: ______________
Kriterij 2
Udaljenost skladišta od škole
C) do 25 km…………………………….. 16 bodova
D) od 26 do 50 km……………………….. 8 bodova
E) od 51 do 75 km……………………….. 5 bodova
F) od 76 do 100 km……………………… 3 boda
G) preko 100 km………………………… 1 bod
UKUPNO BODOVA * (B+(C+D+E+F+G)):
KRITERIJ 1
A Upisati redni broj mjesta dobavljača koje isti zauzima na Popisu odobrenih i vrednovanih dobavljača iz članka 5. Pravilnika.
B Broj bodova koji se dodjeljuje dobavljaču na temelju A je obrnuto proporcionalan rednom mjestu koje dobavljač zauzima na Popisu odobrenih i vrednovanih dobavljača (npr. ako je ukupno na razini županije odobreno i vrednovano 5 dobavljača i svih 5 u ponudi imaju željeni proizvod za koji škola provodi postupak odabira, a dotični dobavljač zauzima prvo mjesto na Popisu odobrenih i vrednovanih dobavljača, treba mu dodijeliti 5 bodova, drugi po redu dobiva 4 boda, treći 3, itd.).
KRITERIJ 2
C, D, E, F, G Provjeriti udaljenost adrese skladišta od škole izraženu u km i zaokružiti odgovarajuće slovo (C, D, E, F i G) i njemu pridruženi iznos bodova.
*UKUPAN BROJ BODOVA jednak je zbroju bodova pod B i jednom od zaokruženih iznosa pod C, D, E, F, G.
* U slučaju da dva ili više dobavljača, nakon provedenog postupka bodovanja u skladu s gore navedenim uputama, imaju isti broj bodova, škola prednost daje onom dobavljaču koji zauzima više mjesto na Popisu odobrenih i vrednovanih dobavljača iz članka 5. Pravilnika.
Napomena: čuvati ovaj dokument zajedno s drugom dokumentacijom povezanom s provedbom Školske sheme 2021/2022.
KRITERIJI VREDNOVANJA DOBAVLJAČA – MLIJEKO I MLIJEČNI PROIZVODI
1.
Kontinuitet i održivost isporuke
50 bodova
Organizacijski oblik poslovnog subjekta / Način poslovanja
Najviše 20 bodova
1.1
Proizvođačka organizacija (stavlja proizvod na tržište)
20
1.2
Otkupljivač/prerađivač (mljekara)
15
1.3
Trgovac u maloprodaji
5
Dostavni kapaciteti/raspolaganje
Najviše 10 bodova
1.4
Više vozila za dostavu
10
1.5
Jedno vozilo za dostavu
5
Raspoložive vrste proizvoda
Najviše 10 bodova
1.6
> 5 proizvoda
10
1.7
4-5 proizvoda
8
1.8
1-3 proizvoda
6
Oblik dostave mlijeka
Najviše 10 bodova
1.9
Pasterizirano
10
1.10
Sterilizirano / u ambalaži 0,2L
5
1.11
Pasterizirano i sterilizirano / u ambalaži 0,2L
8
2.
Geografska pokrivenost područja dostave
10 bodova
2.1
Jedna županija
10
2.2
Više županija
8
3.
Ekološka proizvodnja i dobra okolišna praksa (bodovi se mogu zbrajati)
20 bodova
3.1
Ekološki proizvođač
15
3.2
Nije ekološki proizvođač, ali dostavlja proizvode iz ekološke proizvodnje
10
3.4
Korisnik Mjere 14 – Dobrobit životinja
5
4.
Poštivanje načela jednakih mogućnosti
5 bodova
4.1
Reintegrira osobu/e s invaliditetom i/ili umanjenom radnom sposobnošću u radne procese (osoba/e je/su zaposlena/e ili je/su član/ovi jednog od organizacijskih oblika poslovnog subjekta iz točaka 1.1. do 1.3.)
5
5.
Uključenost i/ili implementacija sustava kvalitete hrane i/ili sustav označavanja hrane kao jamstva sljedivosti
5 bodova
5.1
Za sljedeće europske i nacionalne oznake kvalitete proizvoda prihvatljivih za mjeru Distribucija i/ili isporuka u okviru Školske sheme:
- zaštićena oznaka izvornosti
- zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla
- dobrovoljni nacionalni sustav kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda – Dokazana kvaliteta
5
MAKSIMALNI BROJ BODOVA
Najviše 90 bodova
KRITERIJI ZA VREDNOVANJE DOBAVLJAČA – VOĆE I POVRĆE
1.
Kontinuitet i održivost isporuke
54
Organizacijski oblik poslovnog subjekta / Način poslovanja
Najviše 20 bodova
1.1
Proizvođač/ proizvođačka organizacija/ zadruga
20
1.2
Proizvođač/otkupljivač
15
1.3
Otkupljivač
10
1.4.
Trgovac u maloprodaji
5
Skladištenje proizvoda
Najviše 6 bodova
1.4
Skladištenje proizvoda u objektima sa sustavima za održavanje kvalitete i svježine (npr. ULO “Ultra low oxygen”, ULE “ultra low ethylene”,
RCA “rapid controlled atmosphere”, LECA “low ethylene controlled atmosphere”, DCA “dynamic controlled atmosphere”, IOS “initial oxygen stress” i sl.
6
1.5
Skladištenje proizvoda u objektima bez sustava za održavanje kvalitete i svježine
3
Dostavni kapaciteti/raspolaganje (bodovi se mogu zbrajati)
Najviše 3 boda
1.6
Više vozila za dostavu
2
Jedno vozilo za dostavu
1
1.7
Vozilo/a posjeduje rashladni uređaj za održavanje kvalitete i svježine
1
Raspoložive vrste proizvoda
Najviše 7 bodova
1.9
> 5 proizvoda
7
1.10
4-5 proizvoda
6
1.11
1-3 proizvoda
5
Oblik dostave proizvoda
Najviše 8 bodova
1.12
Pretpakiranje/zapakirano (ambalaža u potpunosti ili djelomično zatvara voće i povrće na takav način da sadržaj ne može biti promijenjen bez otvaranja ili vidne promjene ambalaže)
8
1.13
Rasuto stanje (nepakirano)
5
Priprema proizvoda za distribuciju
Najviše 10 bodova
1.14
Proizvod se priprema za distribuciju:
- za svježe voće i povrće: čišćenje i pranje, rezanje, ljuštenje, podrezivanje, sušenje voća i povrća bez njegove transformacije u prerađeno voće i povrće;
- za prerađevine: cijeđenje/voćni sok
10
2.
Geografska pokrivenost područja dostave
Najviše 10 bodova
2.1
Jedna županija
10
2.2
Više županija
7
3.
Ekološka proizvodnja i dobra okolišna praksa (bodovi se mogu zbrajati)
Najviše 20 bodova
3.1
Ekološki proizvođač
15
3.2
Nije ekološki proizvođač, ali dostavlja proizvode iz ekološke proizvodnje
10
3.4
Korisnik Mjere 10 - Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene
5
4.
Poštivanje načela jednakih mogućnosti
Najviše 3 boda
4.1
Reintegrira osobu/e s invaliditetom i/ili umanjenom radnom sposobnošću u radne procese (osoba/e je/su zaposlena/e ili je/su član/ovi jednog od organizacijskih oblika poslovnog subjekta iz točaka 1.1. do 1.4.)
3
5.
Uključenost u i/ili implementacija sustava kvalitete hrane i/ili sustava označavanja hrane kao jamstva sljedivosti
Najviše 5 bodova
5.1
Proizvođači (točka 1.1.) proizvoda prihvatljivih za mjeru Distribucija i/ili isporuka u okviru Školske sheme koji nose jednu od sljedećih europskih i nacionalnih oznake kvalitete: zaštićena oznaka izvornosti, zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla i dobrovoljni nacionalni sustav kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda – Dokazana kvaliteta
5
6.
Broj godina sudjelovanja u Školskoj shemi
(od šk. god. 2013/2014; zaključno sa šk. god. 2020/2021);
Najviše 8 bodova
6.1
Osam
8
6.2
Sedam
7
6.3
Šest
6
6.4
Pet
5
6.5
Četiri
4
6.6
Tri
3
6.7
Dva
2
6.8
Jedan
1
MAKSIMALNI BROJ BODOVA
Najviše 100 bodova