NAPOMENA: Služiti se Popisom odobrenih i vrednovanih dobavljača objavljenim na mrežnim stranicama Agencije za plaćanja te uputama navedenima ispod tablice na ovom obrascu!
Datum: ___________________________________
NAZIV ŠKOLE_________________________________________________________________________
PROIZVOD KOJI ŠKOLA ŽELI NARUČITI
(upisati jedan proizvod za koji se provodi bodovanje)
DOBAVLJAČ
(upisati naziv i adresu skladišta dobavljača)
KRITERIJ
BODOVI
Kriterij 1
Mjesto koje dobavljač zauzima na Popisu odobrenih i vrednovanih dobavljača
A: _____________
B: ______________
Kriterij 2
Udaljenost skladišta od škole
C) do 25 km……………………………..16 bodova
D) od 26 do 50 km………………………..8 bodova
E) od 51 do 75 km………………………..5 bodova
F) od 76 do 100 km………………………3 boda
G) preko 100 km…………………………1 bod
UKUPNO BODOVA* (B+(C+D+E+F+G)):
KRITERIJ 1
A Upisati redni broj mjesta dobavljača koje isti zauzima na Popisu odobrenih i vrednovanih dobavljača iz članka 5. Pravilnika.
B Broj bodova koji se dodjeljuje dobavljaču na temelju A je obrnuto proporcionalan rednom mjestu koje dobavljač zauzima na Popisu odobrenih i vrednovanih dobavljača (npr. ako je ukupno na razini županije odobreno i vrednovano 5 dobavljača i svih 5 u ponudi imaju željeni proizvod za koji škola provodi postupak odabira, a dotični dobavljač zauzima prvo mjesto na Popisu odobrenih i vrednovanih dobavljača, treba mu dodijeliti 5 bodova, drugi po redu dobiva 4 boda, treći 3, itd.).
KRITERIJ 2
C, D, E, F, G Provjeriti udaljenostadrese skladišta od škole izraženu u km i zaokružiti odgovarajuće slovo (C, D, E, F i G) i njemu pridruženi iznos bodova.
*UKUPAN BROJ BODOVA jednak je zbroju bodova pod B i jednom od zaokruženih iznosa pod C, D, E, F, G.
* U slučaju da dva ili više dobavljača, nakon provedenog postupka bodovanja u skladu s gore navedenim uputama, imaju isti broj bodova, škola prednost daje onom dobavljaču koji zauzima više mjesto na Popisu odobrenih i vrednovanih dobavljača iz članka 5. Pravilnika.
Napomena: čuvati ovaj dokument zajedno s drugom dokumentacijom povezanom s provedbom Školske sheme 2021/2022.
KRITERIJI VREDNOVANJA DOBAVLJAČA – MLIJEKO I MLIJEČNI PROIZVODI
1.
Kontinuitet i održivost isporuke
50 bodova
Organizacijski oblik poslovnog subjekta / Način poslovanja
Najviše 20 bodova
1.1
Proizvođačka organizacija (stavlja proizvod na tržište)
20
1.2
Otkupljivač/prerađivač (mljekara)
15
1.3
Trgovac u maloprodaji
5
Dostavni kapaciteti/raspolaganje
Najviše 10 bodova
1.4
Više vozila za dostavu
10
1.5
Jedno vozilo za dostavu
5
Raspoložive vrste proizvoda
Najviše 10 bodova
1.6
> 5 proizvoda
10
1.7
4-5 proizvoda
8
1.8
1-3 proizvoda
6
Oblik dostave mlijeka
Najviše 10 bodova
1.9
Pasterizirano
10
1.10
Sterilizirano / u ambalaži 0,2L
5
1.11
Pasterizirano i sterilizirano / u ambalaži 0,2L
8
2.
Geografska pokrivenost područja dostave
10 bodova
2.1
Jedna županija
10
2.2
Više županija
8
3.
Ekološka proizvodnja i dobra okolišna praksa (bodovi se mogu zbrajati)
20 bodova
3.1
Ekološki proizvođač
15
3.2
Nije ekološki proizvođač, ali dostavlja proizvode iz ekološke proizvodnje
10
3.4
Korisnik Mjere 14 – Dobrobit životinja
5
4.
Poštivanje načela jednakih mogućnosti
5 bodova
4.1
Reintegrira osobu/e s invaliditetom i/ili umanjenom radnom sposobnošću u radne procese (osoba/e je/su zaposlena/e ili je/su član/ovi jednog od organizacijskih oblika poslovnog subjekta iz točaka 1.1. do 1.3.)
5
5.
Uključenost i/ili implementacija sustava kvalitete hrane i/ili sustav označavanja hrane kao jamstva sljedivosti
5 bodova
5.1
Za sljedeće europske i nacionalne oznake kvalitete proizvoda prihvatljivih za mjeru Distribucija i/ili isporuka u okviru Školske sheme:
-zaštićena oznaka izvornosti
-zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla
-dobrovoljni nacionalni sustav kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda – Dokazana kvaliteta
5
MAKSIMALNI BROJ BODOVA
Najviše 90 bodova
KRITERIJI ZA VREDNOVANJE DOBAVLJAČA – VOĆE I POVRĆE
1.
Kontinuitet i održivost isporuke
54
Organizacijski oblik poslovnog subjekta / Način poslovanja
Najviše 20 bodova
1.1
Proizvođač/ proizvođačka organizacija/ zadruga
20
1.2
Proizvođač/otkupljivač
15
1.3
Otkupljivač
10
1.4.
Trgovac u maloprodaji
5
Skladištenje proizvoda
Najviše 6 bodova
1.4
Skladištenje proizvoda u objektima sa sustavima za održavanje kvalitete i svježine (npr. ULO “Ultra low oxygen”, ULE “ultra low ethylene”,
RCA “rapid controlled atmosphere”, LECA “low ethylene controlled atmosphere”, DCA “dynamic controlled atmosphere”, IOS “initial oxygen stress” i sl.
6
1.5
Skladištenje proizvoda u objektima bez sustava za održavanje kvalitete i svježine
3
Dostavni kapaciteti/raspolaganje (bodovi se mogu zbrajati)
Najviše 3 boda
1.6
Više vozila za dostavu
2
Jedno vozilo za dostavu
1
1.7
Vozilo/a posjeduje rashladni uređaj za održavanje kvalitete i svježine
1
Raspoložive vrste proizvoda
Najviše 7 bodova
1.9
> 5 proizvoda
7
1.10
4-5 proizvoda
6
1.11
1-3 proizvoda
5
Oblik dostave proizvoda
Najviše 8 bodova
1.12
Pretpakiranje/zapakirano (ambalaža u potpunosti ili djelomično zatvara voće i povrće na takav način da sadržaj ne može biti promijenjen bez otvaranja ili vidne promjene ambalaže)
8
1.13
Rasuto stanje (nepakirano)
5
Priprema proizvoda za distribuciju
Najviše 10 bodova
1.14
Proizvod se priprema za distribuciju:
-za svježe voće i povrće: čišćenje i pranje, rezanje, ljuštenje, podrezivanje, sušenje voća i povrća bez njegove transformacije u prerađeno voće i povrće;
-za prerađevine: cijeđenje/voćni sok
10
2.
Geografska pokrivenost područja dostave
Najviše 10 bodova
2.1
Jedna županija
10
2.2
Više županija
7
3.
Ekološka proizvodnja i dobra okolišna praksa (bodovi se mogu zbrajati)
Najviše 20 bodova
3.1
Ekološki proizvođač
15
3.2
Nije ekološki proizvođač, ali dostavlja proizvode iz ekološke proizvodnje
10
3.4
Korisnik Mjere 10 - Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene
5
4.
Poštivanje načela jednakih mogućnosti
Najviše 3 boda
4.1
Reintegrira osobu/e s invaliditetom i/ili umanjenom radnom sposobnošću u radne procese (osoba/e je/su zaposlena/e ili je/su član/ovi jednog od organizacijskih oblika poslovnog subjekta iz točaka 1.1. do 1.4.)
3
5.
Uključenost u i/ili implementacija sustava kvalitete hrane i/ili sustava označavanja hrane kao jamstva sljedivosti
Najviše 5 bodova
5.1
Proizvođači (točka 1.1.) proizvoda prihvatljivih za mjeru Distribucija i/ili isporuka u okviru Školske sheme koji nose jednu od sljedećih europskih i nacionalnih oznake kvalitete: zaštićena oznaka izvornosti, zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla i dobrovoljni nacionalni sustav kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda – Dokazana kvaliteta
5
6.
Broj godina sudjelovanja u Školskoj shemi
(od šk. god. 2013/2014; zaključno sa šk. god. 2020/2021);
KONTROLNA LISTA DOBAVLJAČA
NAPOMENA: Služiti se Popisom odobrenih i vrednovanih dobavljača objavljenim na mrežnim stranicama Agencije za plaćanja te uputama navedenima ispod tablice na ovom obrascu!
Datum: ___________________________________
NAZIV ŠKOLE_________________________________________________________________________
PROIZVOD KOJI ŠKOLA ŽELI NARUČITI
(upisati jedan proizvod za koji se provodi bodovanje)
DOBAVLJAČ
(upisati naziv i adresu skladišta dobavljača)
KRITERIJ
BODOVI
Kriterij 1
Mjesto koje dobavljač zauzima na Popisu odobrenih i vrednovanih dobavljača
A: _____________
B: ______________
Kriterij 2
Udaljenost skladišta od škole
C) do 25 km…………………………….. 16 bodova
D) od 26 do 50 km……………………….. 8 bodova
E) od 51 do 75 km……………………….. 5 bodova
F) od 76 do 100 km……………………… 3 boda
G) preko 100 km………………………… 1 bod
UKUPNO BODOVA * (B+(C+D+E+F+G)):
KRITERIJ 1
A Upisati redni broj mjesta dobavljača koje isti zauzima na Popisu odobrenih i vrednovanih dobavljača iz članka 5. Pravilnika.
B Broj bodova koji se dodjeljuje dobavljaču na temelju A je obrnuto proporcionalan rednom mjestu koje dobavljač zauzima na Popisu odobrenih i vrednovanih dobavljača (npr. ako je ukupno na razini županije odobreno i vrednovano 5 dobavljača i svih 5 u ponudi imaju željeni proizvod za koji škola provodi postupak odabira, a dotični dobavljač zauzima prvo mjesto na Popisu odobrenih i vrednovanih dobavljača, treba mu dodijeliti 5 bodova, drugi po redu dobiva 4 boda, treći 3, itd.).
KRITERIJ 2
C, D, E, F, G Provjeriti udaljenost adrese skladišta od škole izraženu u km i zaokružiti odgovarajuće slovo (C, D, E, F i G) i njemu pridruženi iznos bodova.
*UKUPAN BROJ BODOVA jednak je zbroju bodova pod B i jednom od zaokruženih iznosa pod C, D, E, F, G.
* U slučaju da dva ili više dobavljača, nakon provedenog postupka bodovanja u skladu s gore navedenim uputama, imaju isti broj bodova, škola prednost daje onom dobavljaču koji zauzima više mjesto na Popisu odobrenih i vrednovanih dobavljača iz članka 5. Pravilnika.
Napomena: čuvati ovaj dokument zajedno s drugom dokumentacijom povezanom s provedbom Školske sheme 2021/2022.
Komentirate u ime: Ministarstvo poljoprivrede
KRITERIJI VREDNOVANJA DOBAVLJAČA – MLIJEKO I MLIJEČNI PROIZVODI
1.
Kontinuitet i održivost isporuke
50 bodova
Organizacijski oblik poslovnog subjekta / Način poslovanja
Najviše 20 bodova
1.1
Proizvođačka organizacija (stavlja proizvod na tržište)
20
1.2
Otkupljivač/prerađivač (mljekara)
15
1.3
Trgovac u maloprodaji
5
Dostavni kapaciteti/raspolaganje
Najviše 10 bodova
1.4
Više vozila za dostavu
10
1.5
Jedno vozilo za dostavu
5
Raspoložive vrste proizvoda
Najviše 10 bodova
1.6
> 5 proizvoda
10
1.7
4-5 proizvoda
8
1.8
1-3 proizvoda
6
Oblik dostave mlijeka
Najviše 10 bodova
1.9
Pasterizirano
10
1.10
Sterilizirano / u ambalaži 0,2L
5
1.11
Pasterizirano i sterilizirano / u ambalaži 0,2L
8
2.
Geografska pokrivenost područja dostave
10 bodova
2.1
Jedna županija
10
2.2
Više županija
8
3.
Ekološka proizvodnja i dobra okolišna praksa (bodovi se mogu zbrajati)
20 bodova
3.1
Ekološki proizvođač
15
3.2
Nije ekološki proizvođač, ali dostavlja proizvode iz ekološke proizvodnje
10
3.4
Korisnik Mjere 14 – Dobrobit životinja
5
4.
Poštivanje načela jednakih mogućnosti
5 bodova
4.1
Reintegrira osobu/e s invaliditetom i/ili umanjenom radnom sposobnošću u radne procese (osoba/e je/su zaposlena/e ili je/su član/ovi jednog od organizacijskih oblika poslovnog subjekta iz točaka 1.1. do 1.3.)
5
5.
Uključenost i/ili implementacija sustava kvalitete hrane i/ili sustav označavanja hrane kao jamstva sljedivosti
5 bodova
5.1
Za sljedeće europske i nacionalne oznake kvalitete proizvoda prihvatljivih za mjeru Distribucija i/ili isporuka u okviru Školske sheme:
- zaštićena oznaka izvornosti
- zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla
- dobrovoljni nacionalni sustav kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda – Dokazana kvaliteta
5
MAKSIMALNI BROJ BODOVA
Najviše 90 bodova
Komentirate u ime: Ministarstvo poljoprivrede
KRITERIJI ZA VREDNOVANJE DOBAVLJAČA – VOĆE I POVRĆE
1.
Kontinuitet i održivost isporuke
54
Organizacijski oblik poslovnog subjekta / Način poslovanja
Najviše 20 bodova
1.1
Proizvođač/ proizvođačka organizacija/ zadruga
20
1.2
Proizvođač/otkupljivač
15
1.3
Otkupljivač
10
1.4.
Trgovac u maloprodaji
5
Skladištenje proizvoda
Najviše 6 bodova
1.4
Skladištenje proizvoda u objektima sa sustavima za održavanje kvalitete i svježine (npr. ULO “Ultra low oxygen”, ULE “ultra low ethylene”,
RCA “rapid controlled atmosphere”, LECA “low ethylene controlled atmosphere”, DCA “dynamic controlled atmosphere”, IOS “initial oxygen stress” i sl.
6
1.5
Skladištenje proizvoda u objektima bez sustava za održavanje kvalitete i svježine
3
Dostavni kapaciteti/raspolaganje (bodovi se mogu zbrajati)
Najviše 3 boda
1.6
Više vozila za dostavu
2
Jedno vozilo za dostavu
1
1.7
Vozilo/a posjeduje rashladni uređaj za održavanje kvalitete i svježine
1
Raspoložive vrste proizvoda
Najviše 7 bodova
1.9
> 5 proizvoda
7
1.10
4-5 proizvoda
6
1.11
1-3 proizvoda
5
Oblik dostave proizvoda
Najviše 8 bodova
1.12
Pretpakiranje/zapakirano (ambalaža u potpunosti ili djelomično zatvara voće i povrće na takav način da sadržaj ne može biti promijenjen bez otvaranja ili vidne promjene ambalaže)
8
1.13
Rasuto stanje (nepakirano)
5
Priprema proizvoda za distribuciju
Najviše 10 bodova
1.14
Proizvod se priprema za distribuciju:
- za svježe voće i povrće: čišćenje i pranje, rezanje, ljuštenje, podrezivanje, sušenje voća i povrća bez njegove transformacije u prerađeno voće i povrće;
- za prerađevine: cijeđenje/voćni sok
10
2.
Geografska pokrivenost područja dostave
Najviše 10 bodova
2.1
Jedna županija
10
2.2
Više županija
7
3.
Ekološka proizvodnja i dobra okolišna praksa (bodovi se mogu zbrajati)
Najviše 20 bodova
3.1
Ekološki proizvođač
15
3.2
Nije ekološki proizvođač, ali dostavlja proizvode iz ekološke proizvodnje
10
3.4
Korisnik Mjere 10 - Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene
5
4.
Poštivanje načela jednakih mogućnosti
Najviše 3 boda
4.1
Reintegrira osobu/e s invaliditetom i/ili umanjenom radnom sposobnošću u radne procese (osoba/e je/su zaposlena/e ili je/su član/ovi jednog od organizacijskih oblika poslovnog subjekta iz točaka 1.1. do 1.4.)
3
5.
Uključenost u i/ili implementacija sustava kvalitete hrane i/ili sustava označavanja hrane kao jamstva sljedivosti
Najviše 5 bodova
5.1
Proizvođači (točka 1.1.) proizvoda prihvatljivih za mjeru Distribucija i/ili isporuka u okviru Školske sheme koji nose jednu od sljedećih europskih i nacionalnih oznake kvalitete: zaštićena oznaka izvornosti, zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla i dobrovoljni nacionalni sustav kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda – Dokazana kvaliteta
5
6.
Broj godina sudjelovanja u Školskoj shemi
(od šk. god. 2013/2014; zaključno sa šk. god. 2020/2021);
Najviše 8 bodova
6.1
Osam
8
6.2
Sedam
7
6.3
Šest
6
6.4
Pet
5
6.5
Četiri
4
6.6
Tri
3
6.7
Dva
2
6.8
Jedan
1
MAKSIMALNI BROJ BODOVA
Najviše 100 bodova
Komentirate u ime: Ministarstvo poljoprivrede