Sadržaj
Povratak
Na temelju članka 11. stavka 5., članka 12. stavka 4., članka 14. stavka 3., članka 20. stavka 8., članka 22. stavka 3., članka 23. stavka 4., članka 24. stavka 8., članka 25. stavka 5., članka 26. stavka 5., članka 27. stavka 4., članka 28. stavka 6., članka 29. stavka 8., članka 49. stavka 6., članka 56. stavka 5., članka 58. stavka 4., članka 59. stavka 4., članka 60. stavka 2., članka 61. stavka 6., članka 62. stavka 7., članka 63. stavka 6., članka 79. stavka 10., članka 80. stavka 6., članka 81. stavka 2., članka 82. stavka 8., članka 92. stavka 3. i članka 93. stavka 7. Zakona o vinu (»Narodne novine«, broj 32/19.) i članka 38. stavka 3. Zakona o sustavu državne uprave (»Narodne novine«, br. 66/19. i 155/23.) ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva donosi
PRAVILNIK
O IZMJENAMA I DOPUNI PRAVILNIKA O VINARSTVU
U Pravilniku o vinarstvu (»Narodne novine « br. 81/22., 75/23., 81/23.) u članku 32. stavku 5. riječi: »prilog IV« zamjenjuju se riječima: »Prilog VII«.
U članku 33. stavku 3. riječi: »prilog IV« zamjenjuju se riječima: »Prilog VII«.
Prilog VII. je tiskan uz ovaj Pravilnik i njegov je sastavni dio.
Ovaj Pravilnik stupa na snagu prvoga dana od dana objave u »Narodnim novinama«.
POTPREDSJEDNIK VLADE I MINISTAR
POLJOPRIVREDE, ŠUMARSTVA I RIBARSTVA
Josip Dabro
Obrazac 1. Obrazac za organoleptičko ocjenjivanje metodom DA/NE
METODA DA/NE
Komisija br.
Ime i prezime ocjenjivača
Oznaka uzorka
Područje uzgoja
(vinogradarska zona, ostalo)
Kategorija vinskog proizvoda
SVOJSTVO
(zaokružiti)
Napomena
(obvezna uz odgovor NE)
Boja
DA/NE
Bistroća
Miris
Okus
Konačni odgovor
Mjesto i datum
Potpis ocjenjivača
METODA DA/NE, PJENUŠAVA VINA, BISER I GAZIRANA VINA
Komisija
Opis uzorka
Perlanje (iskričavost)
Obrazac 2. Obrazac za organoleptičko ocjenjivanje metodom 100 bodova
METODA 100 BODOVA
Vrsta proizvoda
Sorta
Berba
MIRNA VINA
Odlično
Vrlo dobro
Dobro
Prolazno
Loše
Primjedbe
IZGLED
5
4
3
2
1
10
8
6
MIRIS
Čistoća
Intenzitet
7
Kvaliteta
16
14
12
OKUS
Trajnost
22
19
13
Harmoničnost/Opći dojam
11
9
Mjesto i datum:
Potpis ocjenjivača:
Oznaka uzorka:
Vrsta proizvoda:
Sorta:
Berba:
PJENUŠAVA VINA
Iskrenje
Na temelju članka 11. stavka 5., članka 12. stavka 4., članka 14. stavka 3., članka 20. stavka 8., članka 22. stavka 3., članka 23. stavka 4., članka 24. stavka 8., članka 25. stavka 5., članka 26. stavka 5., članka 27. stavka 4., članka 28. stavka 6., članka 29. stavka 8., članka 49. stavka 6., članka 56. stavka 5., članka 58. stavka 4., članka 59. stavka 4., članka 60. stavka 2., članka 61. stavka 6., članka 62. stavka 7., članka 63. stavka 6., članka 79. stavka 10., članka 80. stavka 6., članka 81. stavka 2., članka 82. stavka 8., članka 92. stavka 3. i članka 93. stavka 7. Zakona o vinu (»Narodne novine«, broj 32/19.) i članka 38. stavka 3. Zakona o sustavu državne uprave (»Narodne novine«, br. 66/19. i 155/23.) ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva donosi
PRAVILNIK
O IZMJENAMA I DOPUNI PRAVILNIKA O VINARSTVU
Komentirate u ime: MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE, ŠUMARSTVA I RIBARSTVA
Članak 1.
U Pravilniku o vinarstvu (»Narodne novine « br. 81/22., 75/23., 81/23.) u članku 32. stavku 5. riječi: »prilog IV« zamjenjuju se riječima: »Prilog VII«.
Komentirate u ime: MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE, ŠUMARSTVA I RIBARSTVA
Članak 2.
U članku 33. stavku 3. riječi: »prilog IV« zamjenjuju se riječima: »Prilog VII«.
Komentirate u ime: MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE, ŠUMARSTVA I RIBARSTVA
Članak 3.
Prilog VII. je tiskan uz ovaj Pravilnik i njegov je sastavni dio.
Komentirate u ime: MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE, ŠUMARSTVA I RIBARSTVA
Članak 4.
Ovaj Pravilnik stupa na snagu prvoga dana od dana objave u »Narodnim novinama«.
POTPREDSJEDNIK VLADE I MINISTAR
POLJOPRIVREDE, ŠUMARSTVA I RIBARSTVA
Josip Dabro
Komentirate u ime: MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE, ŠUMARSTVA I RIBARSTVA
PRILOG VII
Obrazac 1. Obrazac za organoleptičko ocjenjivanje metodom DA/NE
METODA DA/NE
Komisija br.
Ime i prezime ocjenjivača
Oznaka uzorka
Područje uzgoja
(vinogradarska zona, ostalo)
Kategorija vinskog proizvoda
SVOJSTVO
(zaokružiti)
Napomena
(obvezna uz odgovor NE)
Boja
DA/NE
Bistroća
DA/NE
Miris
DA/NE
Okus
DA/NE
Konačni odgovor
DA/NE
Mjesto i datum
Potpis ocjenjivača
METODA DA/NE, PJENUŠAVA VINA, BISER I GAZIRANA VINA
Komisija
Ime i prezime ocjenjivača
Oznaka uzorka
Opis uzorka
Područje uzgoja
(vinogradarska zona, ostalo)
Kategorija vinskog proizvoda
SVOJSTVO
(zaokružiti)
Napomena
(obvezna uz odgovor NE)
Boja
DA/NE
Bistroća
DA/NE
Perlanje (iskričavost)
DA/NE
Miris
DA/NE
Okus
DA/NE
Konačni odgovor
DA/NE
Mjesto i datum
Potpis ocjenjivača
Obrazac 2. Obrazac za organoleptičko ocjenjivanje metodom 100 bodova
METODA 100 BODOVA
Komisija br.
Ime i prezime ocjenjivača
Oznaka uzorka
Vrsta proizvoda
Sorta
Berba
Područje uzgoja
MIRNA VINA
Odlično
Vrlo dobro
Dobro
Prolazno
Loše
Primjedbe
IZGLED
Bistroća
5
4
3
2
1
Boja
10
8
6
4
2
MIRIS
Čistoća
6
5
4
3
2
Intenzitet
8
7
6
4
2
Kvaliteta
16
14
12
10
8
OKUS
Čistoća
6
5
4
3
2
Intenzitet
8
7
6
4
2
Trajnost
8
7
6
5
4
Kvaliteta
22
19
16
13
10
Harmoničnost/Opći dojam
11
10
9
8
7
Mjesto i datum:
Potpis ocjenjivača:
METODA 100 BODOVA
Komisija br.
Ime i prezime ocjenjivača
Oznaka uzorka:
Vrsta proizvoda:
Sorta:
Berba:
Područje uzgoja
PJENUŠAVA VINA
Odlično
Vrlo dobro
Dobro
Prolazno
Loše
Primjedbe
IZGLED
Bistroća
5
4
3
2
1
Boja
10
8
6
4
2
Iskrenje
10
8
6
4
2
MIRIS
Čistoća
7
6
5
4
3
Intenzitet
7
6
5
4
3
Kvaliteta
14
12
10
8
6
OKUS
Čistoća
7
6
5
4
3
Intenzitet
7
6
5
4
3
Trajnost
7
6
5
4
3
Kvaliteta
14
12
10
8
6
Harmoničnost/Opći dojam
12
11
10
9
8
Mjesto i datum:
Potpis ocjenjivača:
Komentirate u ime: MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE, ŠUMARSTVA I RIBARSTVA